Meksika: FAR-LP Devleti ve Uyuşturucu Kartellerini Uyardı

Devrimci Silahlı Kuvvetler-Halkın Kurtuluşu, kuruluşunun dördüncü yıl dönümünde yaptığı bir açıklama ile Guerrero Eyaleti ve tüm ülkede şiddetin artmasından sorumlu olan ve birlikte çalışan uyuşturucu kartelleri ile devleti uyardı.

Ülkede varolan şiddet atmosferi Meksika Devleti’nin en büyük işlerinden biri olan komşu ülkelerde üretilen uyuşturucunun ülkeye sokulması ve her şeyi uyuşturucu kartellerinin yaptığı gerçeğini saklamakta.

FAR-LP 1Aralık 2013 tarihinde Guerrero’da Costa Chica ve Montaña bölgelerinde tutuklu CRAC liderleri Nestora Salgado García, Gonzalo Molina González, El PArasio Adalet Evi Koordinatörü Bernardino García Francisco ve 12 toplum polisinin serbest bırakılması talebi ile kendisini kamuoyuna ilan etti. FAR-LP ayrıca toplumsal hareket eylemcilerine yönelik saldırılara karşı net bir tutum aldı.

Emiliano Zapata Güney Devrimci Tarım Birliği lideri Raymundo Velázquez Flores ve  Iguala Halkın Birliği lideri, Arturo Hernández Cardona’yı savundu ve onların federal hükümet tarrafından derhal serbet bırakılmasını talep etti.

Tomás de Jesús Barranco ve Ángel Guillermo Martínez’inde aralarında olduğu bütün devrimci tutasakların serbet bırakılmasını talep etti.

FAR-LP’ye bağlı silahlı birimler aynı tarihlerde Costa Chica, Montaña ve Acapulco bölgelerinde kurulduğunda  “Bize vaadedilen ve sürekli ertelenen adaleti gerçekleştirecek olan Halk Ordusu’nu inşa edecek çok uzun ve zor bir yola girdik” diyerek kuruluş amacını açıkladı.

FAR-LP, Yasadışı İşçilerin Devrimci Partisi (PROCUP-PDLP) içinde ilk oluşumunu gerçekleştiriyor. Daha sonra Devrimci Halk Ordusu (ERP)’nin kuruluşuna katılıyorlar. ERP içinde ortaya çıkan ayrılık sürecinde İsyancı Halkın Devrimci Ordusu’nu kuruyorlar.

Kaynak: http://www.ejecentral.com.mx/guerrilla-far-lp-denuncia-contubernio-de-estado-y-narco-en-guerrero/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.