Meksika: Direnişçi Öğretmenler “Savaş Yeni Başladı” Dedi

cnte

Meksika’nın güney eyaletlerinden Oaxaca’da süresiz grev ve direnişte olan öğretmenlerin kurdukları barikatlara saldıran ve 10 öğretmeni öldürüp 100’e yakınını yaralayan polis operasyonundan sonra öğretmenler direnişe devam edeceklerini söylediler.

democracynow.org sitesi muhabirlerinden Andalusia Knoll, adını güvenlik nedeniyle vermeyen eylemci öğretmenlerden biriyle röportaj yaptı. Eylemci öğretmen “Barikatı kurar kurmaz polisin saldırıya geçtiğini ve çok önceden buna hazırlandıklarını anladık. Hızlıca daha güvenli bir bölgeye geçtik, bize neden doğrudan ateş açtıklarını henüz anlamadık. Hükümet bizimle diyalog kurmadığı sürece direniş sürecek. Görüşme ne zaman başlarsa direniş o zaman biter, savaş daha yeni başladı” dedi.

İsmini vermeyen öğretmen ayrıca “Yaşadığımız toplumu dolaşın, neden direnişte olduğumuza dair onlarca neden bulacaksınız. Son on yıldır bunları dile getiren binlerce insanın cezaevlerine doldurulduğunu göreceksiniz” dedi.

Oaxaca’daki Toprak Üniversitesi kurucularından Devrimin Yeni Biçimleri adlı kitabın yazarı, La Jornada gazetesinin düzenli yazarlarından Gustavo Esteva “Biz eğitimi tartışıyoruz, alternatif sunuyoruz. Onlar topraklarımızı, yaşadığımız yerleri  satıyorlar. Halk direniyor. Bu tarz operasyonlara karşı direniyoruz. Başlayan operasyon çok karmaşık uzun süreli bir operasyondur. Bize karşı, topraklarımıza karşı ilan edilen savaşın başındayız. Ateş açılması emrini hükümet verdi… Bizim mücadelemiz küresel bir mücadeledir. Kolombiya, Şili, Brezilya, ABD’de süren eğitim reformaları mücadelesinin bir parçasıdır” dedi.

“Şu anda bekliyoruz. Savaşın bir sonraki aşamasını bekliyoruz. Savaş daha yeni başladı” dedi.

Kaynak: http://www.democracynow.org/2016/6/21/the_battle_has_just_started_activists sitesinden özetlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.