Meksika: Anarşist Feminist Kadınlar Danışmanlık Şirketini Bombaladı

Meksika’da isyancı anarşist feminist kadınlardan oluşan Anti-Otoriter Hareketin Enformel Feminist Komutanlığı – (COFIAA) tekelci danışmanlık firması ofislerine bombalı eylem düzenledi.

Örgüt adını, 25 Ağustos 2014’te Mexico City’de Milliyetçi Hareket Partisi (PAN)’a yönelik bombalı bir eylemle duyurmuştu. Sonrasında aynı şehirde bulunan tarihi Loreto kilisesini dinamitle patlatan örgüt başka bir zaman da SEDATU (Kırsal Bölge ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı) bürosunu bombalamıştı.

boom-boom

4 Mayıs 2016 tarihinde dinamitlerle kamu ve özel sektördeki müşterileri için finans, inşaat ve madencilik konularında yatırım ve danışmanlık hizmeti veren Sacmag de México şirketi bürosunu patlatan örgüt daha sonra bir mesaj yayımlayarak eylemi üstlendi.

COFIAA Örgütü tarafından yayımlanan kısa mesajda;

“Gece yarısından sonra…

4 Mayıs 2016 tarihinde, Sacmag de México şirketinin ofisine dinamit ve benzinden oluşan patlayıcıyı biz yerleştirdik. Evet, biz yaptık…

“Siyah Kelebek” olarak bilinen Anti-Otoriter Hareketin Enformel Feminist Komutanlığı – (COFIAA) hücresinin yayılması için” denildi.

Kaynak: Bu haber için https://itsgoingdown.org/mexico-city-explosive-attack-company-sacmag-de-mexico/ sitesinden faydalanılmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.