Hindistan: Manipur-Maoist Komünist Parti (MCP) Savaş Raporu

10672270_360598657432096_3817119909116965999_n

Hint Ordusunun askeri operasyonlarından dolayı Manipur’un diğer bölgelerinden ayrı tutulan Chandel kasabası halkına  yapılanlar ne kadar korktuklarını gösteren eylemlerdir. Chandel kasabası partinin kuruluşundan bu yana, ilk başkan yardımcısı yoldaş Ngamlet Baite’in yetişdiği ve Maoist Komünist Parti için çok önemli bir yerdir. Bizim parti komitemizin tam hakim olduğu ve örgütlülüğünün sağlam olduğu bölge yine bu kasabadır. Hint Ordusu’na karşı bazı etnik militan grupların saldırılarından sonra, Hint Ordusu kasaba halkı üzerinde büyük bir tehlikeye olmaya ve halkı tehdit etmeye devam etmektedir.

Hindistan Hükümeti barış anlaşması bahanesiyle Operasyonların Durdurulması (SoO) için silahlı- siyah giyimli bir çeteyi kullanarak barış anlaşmasına dahil olmayan diğer örgütlerin militanlarını  Arama ve Yoketme operasyonunu hayata geçirmeye devam ediyor. Manipur’da bulunan Maoist kadrolar, kurşunları kimin sıktırdığını araştırınca Hint Ordusu’na ve Chandel bölgesinde Operasyonların Durdurulması adına faaliyet gösteren silahlı-siyah giyimli çeteye ulaştıklarını söylüyorlar.  Hint ordusunun organize ettiği çetenin ilk lideri Bay Minthang, ikinci lideri Jacob@Thangboi’dır. Bu ikişiler barış sürecinde Operasyonların Durdurulması için bu sözde Askeri Operasyon’da Hint Ordusu tarafından “Robot İnsan” olarak kullanıldılar. Bay Jacob@Thangboi Hint Kuvvetleri ile iletişimi sağlıyor. Hintçe konuşamayan, anlamayan ve yalnız bir kişi olan çete üyesi bu adam Hint Ordusu’nun anlamadığı yerel bir lehçeyle konuşuyor.

Khamarol Köyü’nde Hindistan Hükümeti tarafından resmi olarak inşa edilen bir kamptan Minthang ve Jacob liderliğindeki çete Chandel kasabasını topa tuttu. Bir uzlaşma zemini aramadan Operasyonların Durdurulması (SoO) veya Barış Anlaşması adı altında Hint Ordusu’nun Karşı Ayaklanma operasyonu düzenlemesini kabul etmediler, operasyonları kendileri yaptılar. Chandel halkı Kuki Birleşik Kurtuluş Cephesi (UKLF) mensubu Bay Thangboi@Jacob ve Bay Minthang’i çok iyi tanıyor.

Burma (Myanmar) topraklarında ki tek kamp MCMP değil. Manipur dünya üzerinde var olduğu sürece, Manipur Ulusal Kurtuluş Hareketi hiç bir zaman bastırılamaz ya da yerinden sökülemez. Emperyalist ve sömürgeci Hindistan’ın, paralı askerlerden oluşan Hint Ordusu’nun, Manipur Ulusal Kurtuluş Hareketini bastırması mümkün değildir. Konuyla ilgili en ufak bilgisi olmayan, Manipur’da ne olduğuna ilişkin bölgeden haber yapmayan  bir kısım Hindistan Medyası, Hindistan askerlerini kaplanlara dönüştüren kahramanlık haberleri yapıyor.

Yönlendirilmiş propaganda da önemli ve inandırıcı hiçbir şey bulamazsınız. Yoldaş Başkan Mao’nun “Gericiler kağıttan kaplandırlar” sözü bu tip insanlar ve faaliyetler içindir. Gerçek durum yerel gazetecilerin önlerinde iken ana akım Hint medyası tarafından düzmece bilgilerle yapılan haberlerin yayınlanması (Manipur’dan binlerce uzaktaki Ulusal medya) ve Manipur’da ki medya tarafından yeniden basılması herkesi şaşkınlık içinde bırakmıştır.

Ana akım medya içindeki tek bir Manipur gazetecisi dahi henüz herhangi bir yerdeki olayların kökenini incelemiş ya da aşama aşama takip etmiş değildir. Buradaki Askeri Operasyon Hint Ordusu ve liderliğini yaptığı Operasyonların Durdurulması ardındaki çete tarafından yapılmış gibi duruyor.  Hint Ordusu’nun moral değerlerini korumak için haber yapılmış ancak Askeri Operasyonla ilgili medyada çıkan haberlerin hiç birisi yeterli ilgi görmemiştir. Böylece çoklu eş-operasyonlar için kiralanan gazeteciler Hindistan anaakım medyasına koşmuştur. Ne yazık ki Manipur’un sorumluluk alma yolundaki gazetecileri böyle kritik anlarda ne kadar aşağılık olduklarını ve asla Manipur tarihi içerisinde kahramanca yer alamayacaklarını göstermişlerdir. Artık yerel gazetecilere ilişkin, devletin yaptığı ağır insan hakları ihlalleri ve özellikle Hint Ordusu Operasyonları sırasında halka yönelik ortaya çıkan riskler konusunda ki sorumlulukları hakkında kafa yorma zamanı gelmiştir.

Esasen bizim bildirimiz Manipur halkını doğrulayacak şekilde, dünya üzerindeki insanların çok iyi bildiği gibi Hindistan Hükümeti (GOI)’nin talimatlarıyla çok sahte dramların oynandığı işgal edilmiş Hint medyası ve yerel medyadan Operasyonların Durdurulması bahanesi ile siyah-giyimli çetenin yararlandığı Askeri Operasyonun bilançosunu öğrenmek mümkün değildir. Bizim bildirimiz herhangi bir Hint medyasında yayınlanmamış olabilir. Bu nedenle dünyanın her yerinde yayınlanması için dünyadaki Maoist Parti’lere gönderildi. UYGULANAN ASKERİ OPERASYONLARIN MCPM DEVRİMCİ HAREKETİNİ ETKİLEMEYECEĞİ mesajı tüm dünya halklarıyla paylaşılmalıdır.

Kaynak: http://www.signalfire.org/2015/06/14/a-report-from-war-zone-of-manipur-mcp/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.