Mali: Azavad Hareketleri Koordinasyonu Askeri Liderlerinin Öldürülmesinden Fransız Ordusunu Sorumlu Tutuyor

azavadsuikast

Azavad Hareketleri Koordinasyonu, askeri komutanlarından Seikh Agh Aouissa’nın Kidal’de MINUSMA uluslararası güçlerinin karargahının önünde öldürülmesinden Batı’yı sorumlu tutuyor.

Koordinasyon Sözcüsü Body yaptığı basın açıklamasında “Aouissa, Mali’nin kuzeyinde BM Güçleri ve Fransız Ordusu komutanları ile yapılan bir toplantıya katılmak için BM ve Fransız Güçlerinin kampına geldi ve arabasını otoparka bıraktı.  Bu sırada araca mayın yerleştirildi ve kamptan çıktıktan hemen sonra patlatıldı” ifadelerine yer verdi.

Koordinasyon Sözcüsü ayrıca, “BM ve Fransız Güçlerinin suikastı aydınlatmak zorunda olduklarını, bunun için de soruşturma açılmasını talep ettiklerini” sözlerine ekledi.

Kaynak: http://www.ennaharonline.com/en/international/13592.txt

İlgili Yazılar

  • 128 views
Hindistan: Kadın Çiftçiler Eylemde Ön Saflarda

54 yaşındaki çiftçi Ravinder Pal Kaur ilk defa Lohri zamanı (Pencap’taki ailesinin…

  • 134 views
Özbekistan: İşten Çıkarmalara Karşı Rafineri İşçileri Direnişte

Özbekistan’ın doğusunda bir petrol rafinerisindeki işten çıkarma planlarına karşı 10 Ocak’tan beri…