Makedonya: Mülteciler Tren Vagonu ile Polis Barikatına Yüklendiler

makedonya

Yunanistan-Makedonya sınırında çok kötü koşullarda ki çadır kamplarda kalan mülteci ve göçmenler geri gönderilmeyi kabul etmiyorlar. Mülteciler, AB ile Türkiye arasında yapılan anlaşmaya rağmen kampları terk etmeyerek Makedonya sınırına yürüyüşlerine devam ediyorlar.

Yunan polisinin kullandığı biber gazı ve plastik mermi ile barikatlarla mücadelede yeni bir yöntem daha geliştirildi. Bir kaç gün önce polisin plastik mermi, biber gazı ile saldırısı sonrası, 10 arkadaşlarının göz altına alınmasını protesto etmek isteyen mülteci ve göçmenler yakındaki tren istasyonundan aldıkları demiryolunda kullanılan tren vagonu ile polis barikatlarına yöneldiler. Polis barikatını tren vagonu ile aşmayı denediler.

Yüzlerce mülteci ve göçmen tren arabasını iterek polis barikatına kadar getirdiler ve sallayarak bir silah olarak kullandılar.

AB ülkelerinin anlaşmalarından sonra, Yunan polisinin saldırılarını ve baskılarını artırması üzerine mülteci ve göçmenler daha radikal direniş biçimlerini de hayata geçirmeye çalışıyorlar.

Kaynak: https://www.rt.com/news/339233-idomeni-greece-police-train-migrants/ sitesinden yararlanılarak düzenlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.