Lugansklı Komünistlerin Açıklaması: Simonenko, Partiyi Küçük Düşürmeye Son Ver

Lenin anıtına çiçek bırakan Lugansklı Komünistler, 7 Kasım 2015

27 Kasım 2015’te Ukrayna Komünist Partisi Merkez Komitesi Politbürosu partinin Lugansk Bölgesel Komitesi Birinci Sekreteri Spiridon Kilinkarov’u tasfiye etmeye karar verdi ve Merkez komiteye Lugansk Bölgesel komitesini feshedip Lugansk bölgesindeki Merkez Komite’de yer alan bütün üyeleri üyelikten çıkarmayı teklif etti.

Bu despotluğa cevap olarak Lugansk şehrindeki komünistler ve Komünist Parti’nin bölgesel birimleri kararı en sert şekilde protesto etti.

Komünist Parti Lugansk şehri birimlerinin deklarasyonudur: Simonenko, partiyi küçük düşürmeye son ver!

Lugansklı komünistler olarak bizler, Ukrayna Komünist Partisi Merkez Komitesi Politbürosu’nun Lugansk Bölgesel Komitesi Birinci Sekreteri Spiridon Kilinkarov’u tasfiye etme ve Lugansk Bölgesel Komitesini feshetme kararı karşısında öfkeliyiz. Bu kararın Ukrayna Komünist Partisi Merkez Komitesi Birinci Sekreteri Petro Simonenko’nun emriyle alındığını ve Lugansk’taki Komünist Parti’nin varlığını yok etmek için yapılan bu sinik girişimin bütün sorumluluğunun onda olduğunu çok iyi biliyoruz.

Bizler, ne Petro Simonenko’nun kişisel olarak ne de Merkez Komitesi Politbürosu’nun  savaş boyunca şehirdeki parti örgütlenmelerine yardım etmek için en ufak bir girişimde bulunmadıklarını ve hatta biz komünistlerin hangi koşullarda yaşadığımızı ve çalıştığımızı bile sormaktan aciz kaldıklarını beyan ediyoruz. Aksine, iki sene boyunca da, bizimle konuşmak yerine bir cadı avı başlatan Petro Simonenko’nun mütemadi saldırılarına maruz kaldık. Bizler, Lugansk bölgesinin komünistleri cadı ilan edildik.

Uzunca bir süre Petro Simonenko’nun sabrımızı denemesine göz yumduk. Örgütümüzü ve partimizi parçalamaya yönelik bu delice kampanyayı durdurmak için partinin bütün yasal yöntemlerini tükettik. Bugün bizler, diğer bölgelerdeki komünistler gibi durumun çıkmaza girdiğini görüyoruz. Bu şekilde hareket edemez olduk. Böylelikle kendi mevzimizi dahi koruyamaz hale geldik. Bugün, komünist fikirleri ülkemizde öne çıkaranlar ve savunanlar ya yol üzerindeki engelleri kaldırır gibi birleşerek Simonenko’dan kurtulacak ya da bu şahsın bütün politik dar görüşlülüğü ve basit zaaflarıyla 24 yıl boyunca Ukrayna’daki on binlerce komünistin emeğiyle inşa edilmiş her şeyi yok etmesine izin verecek.

‘Artık Yeter’ diyoruz. Bizi küçümseyemezsiniz, partiyi küçük düşüremezsiniz. Liderliğin despotluğunu da kararlarını da tanımıyoruz.

2014’deki kongre ile meşru olarak seçilmiş Lugansk Bölgesel Komitesi çalıştı, çalışıyor ve çalışmaya da devam edecek. Bölgesel Komite tarafından seçilen Birinci Sekreter S. Kilinkarov, Lugansklı komünistler olarak bizler onu bu göreve layık gördüğümüz sürece parti biriminin başı olmaya devam edecek. Sadece biz komünistlerin bölgesel parti örgütünün liderliğini belirlemeye hakkı vardır.

Bu durum göz önüne alındığında, Petro Simonenko’nun verdiği hiçbir kararı tanımıyoruz ve bize ihanet etmiş bu adamla uzlaşmak için artık hiçbir çıkar yol görmüyoruz. Ayrıca kamuoyuna Simonenko’nun hiçbir kararını, emrini veya uygulamasını tanımadığımız gibi, aynı zamanda Komünist Partiyi yok etmeye yönelik her türlü girişimine karşı da sonuna kadar direneceğimizi beyan ediyoruz. Bu parti Simonenko’ya ait değil. Bu parti ülkedeki yüz binlerce komüniste ait. Ve partinin kime ihtiyacı olduğuna ya her gün emekçiler uğruna mücadele verenler, ya da yalıtılmış siyasi arenada partiyi ikiye bölenler karar verecek.

28 Kasım 2015 tarihli kent toplantısında karar alınmıştır,

Politbüronun kararıyla onanmıştır,

Komünist Parti Lugansk Şehir Komitesi, 30 Kasım 2015

Kaynak: http://redstaroverdonbass.blogspot.com.tr/2015/12/statement-of-lugansk-communists.html
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.