Lübnanlı Devrimci Georges Abdallah İçin Özgürlük

64 yaşındaki Lübnanlı komünist Georges Ibrahim Abdallah, 24 Ekim 1984’te Fransa’nın Lyon kentinde yakalanmış ve Lübnan Silahlı Devrimci Güçlerinin (Lebanese Armed Revolutionary Factions – LARF) üstlendiği eylemler nedeniyle ömür boyu hapse çarptırılmıştı.

Addallah 1978’de İsrail’in Lübnan işgaline karşı FHKC saflarında savaştı.

1999’da salıverilmesi gerekiyordu ancak İsrail ve ABD’nin desteği ile Fransa devleti politik bir karar alarak Abdallah’ı hapiste tutmaya devam etti. Georges Ibrahim Abdallah için en son 2014 senesinde şartlı tahliye başvurusu yapıldı ve geri çevrildi. Ancak bu karar bizi yıldıramaz, aksine bizi daha azimli ve kararlı kılar. Bu karar bizi susturamaz, sesimizi duyuracağız.

Georges Ibrahim Abdallah Fransa devleti tarafından esir edilmiş bir anti-emperyalist ve Filistin yanlısı bir militandır.

Yüzlerce Filistinli mahkumun esarete ve işgale karşı direndiği şu zamanlarda, Fransa ve tüm dünyadaki anti-emperyalist direnişçiler olarak Georges Abdallah’ın salıverilmesi ve Lübnan’a geri dönebilmesi için verilen mücadeleye katılmak hepimizin sorumluluğudur.

Esaretinin 32. Yıldönümü olan 24 Ekim 2015 tarihinde Fransa ve dünyanın çeşitli yerlerinde gösteriler yapılması planlanmaktadır:

-Lannemezan hapishanesi önünde 24 Ekim 2015’te saat 14.00’te eylem

-24 Ekim 2015’te dünyanın çeşitli yerlerinde eylemler ve yürüyüşler

“Siyasi tutsaklarla dayanışmanın en iyi yolu sömürü ve tahakküm sistemine karşı alanda verilen mücadeleye dahil olmaktır.” Georges Abdallah.

Kaynak: http://samidoun.net/2015/09/24-october-lannemezan-france-and-around-the-world-day-of-action-to-free-georges-abdallah/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.