Liverpool: Eski İngiltere Merkez Bankası Binası İşgal Edildi

liverpool-eviction-resistance-400x306

Bizler Liverpool’da Castle Caddesi üzerinde bulunan eski İngiltere Merkez Bankası binası ile ilgili Niyet Mektubu’muzu yayınlıyoruz…

Bizim bu projedeki asıl amacımız yerel topluluklar için gıda yardımı, giysi yardımı gibi destekte bulunacakları bir araya getirmektir. Bizler, bu topluluklar için bir şeyler yapma duygusuyla bu binayı kullanacağız.

Bizler yerel meclislerden ve hükümetten doğrudan yanıt bekliyoruz. İhtiyacı olanlara yardım etmede ciddi eksiklikler var ve aslında yerel Meclis ve hükümet daha fazla kemer sıkma politikaları uygulayarak bu insanların yaşamlarını daha da kötüleştirmeye niyetleniyor.

Bizler bu boş ve kullanılmayan binayı doğrudan eylem yoluyla işgal edip kullanarak, yerel topluluklardan gelen bağışlarla sokak insanlarının ve benzer durumdaki yoksul kimselerin bazı ihtiyaçlarını temin etmeyi hedefliyoruz.

Bizler, yerel topluluklarla barış ve uyum içinde yaşamak için bizim dikkatimize sunulan herhangi bir sorunu çözmeye niyetliyiz.

@Love Aktivistler (Liverpool) eski İngiltere bankasında…

Taleplerimiz şunlardır:

  1. Belediye Başkanı Joe Anderson’un, hafta sonundan önce bizimle görüşmesini talep ediyoruz
  2. Bizler, Merseyside İşçi Meclisleri ve Belediye Başkanı Joe Anderson’un kemer sıkma politikalarını kesinlikle iptal ettiğini kamuoyuna deklere etmelerini ve bu konuda bizimle pazarlık yapmamalarını talep ediyoruz. Bizim için acı olan “artık yeter” ( ‘Enuf is Enuf’) noktasına gelmemiz ve bizlerin sığınağa ihtiyacı olmasıdır.
  3. Bizler yardımlaşarak onların kendilerini değerli hissetmelerini sağlamayı umuyoruz. Uygun, yeni konutlar bulunmasını ve tüm evsizlere acilen destek olunmasını talep ediyoruz.
  4. Bizler, Sosyal Hizmetler ve Ruh Sağlığı Hizmetleri’nden savunmasız durumda olanlar için hızlıca değerlendirme yapmalarını ve destek olmalarını talep ediyoruz.
  5. Bizler, uyuşturucu ve alkol rehabilitasyon hizmetlerinin uzun süre bekletilerek, fonları kesilerek desteksiz ve savunmasız bırakıldığını öğrendik. Bu hizmetlere kaynak aktarılmalı ve korunmalıdır. Bizler, özelleştirmelere hayır diyoruz.
  6. Evsizler seslerini duyurabilmeli, talepleri yerine getirilmeli ve temel sağlık haklarından eşit bir şekilde faydalanabilmelidir.
  7. Bizler, Merseyside’deki kırılma noktasının Evsiz Hükmü (Homeless Provision ) olduğunu öğrendik. Bizler pozitif ilişkileri devam ettirebilmek için özellikle Whitechapel Merkezi’nde çalışıyoruz.
  8. Bizler çalışma için birinci adımın, onların başlarını sokacakları bir çatının yapılması ve yaşamlarının iyileştirilmesi olmasını talep ediyoruz.
  9. Bizler Liverpool topluluklarına, işletmelerine ve ayrıca uzaklardan gelip doğrudan eylemle İngiltere Bankası binasını işgal etmemize cömert destek sunanlara teşekkür etmek istiyoruz. Var olmamız da uzaktan gelenlerin desteği çok önemliydi.
  10. Bizler, taleplerimiz tam olarak karşılanana kadar İşgal Bankası’ndan ayrılmayacağız ve barışçıl direnişimize devam edeceğiz.

Barışla ve Dayanışmayla…

@Love Aktivistler (Liverpool)

Kaynak: https://en.squat.net/2015/04/29/liverpool-uk-occupiers-of-bank-of-england-building-turned-homeless-shelter-make-demands/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.