Kuzey Amerika Yerlileri: Bu Saçmalıklardan Yorgun Düştük

clydeb.jpg_1718483346

Birleşik Devletler Başkan adayı Bernie Sanders Cuma günü Siyah Toplulukları Forumu’na katıldı. Forum sırasında siyahların, gençlerin sorunlarına değinen Sanders Amerikan Yerlilerinden bir eylemci tarafından protesto edildi.

Sanders ABD’de “bazı ciddi sorunlar var”  diyerek başladığı konuşmasına 30 yıl içinde servet dağılımı yüzünden toplumun yüzde 1’i zenginleşirken toplumun yarısının yoksullaştığını belirterek devam etti.

Sanders ayrıca “bizim ekonomimiz iş yaşamının ihtiyaçlarına göre gençleri eğitim almaya teşvik ederken neden gençler eğitim almak için yıllarca borç ödemeye mahkum ediliyor,” diyerek öğrenim kredilerinin bir cezalandırma aracına dönüştüğünü belirtti.

Çok sayıda siyah insanın hapishanelere olduğuna da dikkat çeken Sanders siyahlarla beyazların eşit oranda esrar tükettiğini ancak siyahların beyazlardan 4 kat fazla hapse atıldığını belirtti.

Forum sırasında Kuzey Amerikan Yerlisi eylemci Clyde Bellecourt kendisinin ve içinde bulunduğu topluluğun “bu saçmalıklardan yorgun düştüğünü” ve neden herhangi bir başkan adayının yerli toplumu hakkında “tek bir kelime” etmediğini sordu. Eylemci ayrıca Bernie Sanders’e “ABD hükümeti yerli toplulukları için daha fazla çaba sarfetmeli,” dedi. Bu sırada forum moderatörü bu soruyu neden Bernie Sanders’e sorduğu gerekçesiyle eylemcinin sözünü kesmek istedi.

Eylemcinin sorusunu yanıtlayan Bernie Sanders yerli topluluklarla federal hükümet arasında yapılacak anlaşmalardan onur duyacağını belirtti ve “bu konuda üzerime düşen herşeyi yapacağım, zararı tazmin edecek herşeyi,” dedi.

Bernie Sanders, Amerikan senatosundaki tek sosyalist senatör olarak biliniyor ve seçimlerde demokrat parti adayı olarak yer alıyor…

Haber: isyandan.org
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.