Kolombiya: La Picota’daki Tutsaklar, Dikili Dudaklarıyla Ülkeye Mesaj Veriyorlar

La Picota cezaevinde tutulan politik tutsakların protestosundan bir kare...

La Picota cezaevinde tutulan politik tutsakların protestosundan bir kare…

Bogota’daki La Picota cezaevinde tutulan politik tutsaklar, çeşitli bildiriler aracılığıyla karşı karşıya kaldıkları ciddi sağlık krizine bir çözüm bulmak için devlet yetkilileriyle konuşmak istiyorlar.

Tutsaklar Ağustos ayı başlarında sayım sırasında oturma, sessizlik yürüyüşü gibi bir dizi itaatsizlik eylemleri düzenlediler. Çarşamba günü de bazı tutsaklar, dikili dudaklarıyla sessizlik eylemi yaptılar, diğer tutsaklar ise slogan attılar ve Fiduprevisora yöneticisi Mauricio Iregui Tarquin’den Kolombiya cezaevlerindeki sağlık sorunlarının giderilmesinin talep edildiği bir protesto eylemi düzenlendiler.

Tutsaklar aynı zamanda Kolombiyalıların sağlığından doğrudan sorumlu olan ve konunun muhatabı olarak gördükleri Sağlık Bakanlığı’na da taleplerini ilettiler.

Tutsaklar, 6 Ağustos’ta hayatını kaybeden Juan Camilo Becerra Galvis gibi tutsakların tıbbi ihmaller yüzünden öldüğünü söylediler. Onlar aynı zamanda bazı gardiyanların tehdit ve saldırgan davranışlarla protesto günlerini sabote etmeye çalıştıklarını da belirttiler.

Tutsaklar, Pazar günü görüşlerine gelen ziyaretçilerin cezaevine girişini geciktirmek için arama yapıldığının bilgisine sahip olduklarını söyleyerek, “Biz bu tür davranışların çözüm getirmedigine ve yapıcı olmadığına inanıyoruz. Taleplerimizde haklıyız ve bu sorunla ilgili gerçek çözümleri görene dek protestolarımız devam edecek. Artık yoldaşlarımızın ölmesini görmeye devam etmek istemiyoruz,” dediler.

Kaynak: Bu haber www.prensarural.org sitesinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.