Kolombiya: Hükümet FARC ile Barış Görüşmelerini Erteledi

f

On günden az bir sürede 4 topluluk liderinin katledilmesi üzerine Andrés Gil Gutiérrez, bugün bir açıklama yaparak Başbakan Juan Manuel Santos’a “Biz çatışma sonrası dönemden ne bekliyoruz?” diye sormuştu…

Soacha’dan JUCO’nun genç bir önderi, Cauca’dan yerli bir halk önderi, yine Cauca’dan bir köylü önder ve Antioquia Bagre’den bir köylü önderi olmak üzere 4 topluluk lideri 10 günden az bir sürede katledildi. Geçen hafta Atlantik’in sendika liderinin evine senin de başına aynısı gelecek notuyla kesik bir köpek başı yollandı. Ülke genelinde “sosyal temizlikten” bahseden broşürler dolaşıyor. Yine de bunların hiçbiri medyada büyük bir haber olmadı ama aynı medyada yaklaşık bir haftadır Conejo’da FARC hakkında dehşet haberler gösteriliyor.

Eleştirel düşünenler ya da sol için bu ülkede yeterince büyük bir yer olduğunu söyleyen Başkan Santos, bizi öldürmeye devam ederseniz tarihe barışın başkanı olarak geçemeyeceğiniz gibi bir başkan olarak paramilitarizmle ciddi bir savaş vermediğiniz gibi ikinci siyasi soykırımın Başbakanı olacaksınız.

Bizi öldürmeye devam ederseniz biz bu barış görüşmelerinin, şehirleri çirkinleştirmek, kamusal alanları halkın kullanıma kapatmak, topraksız köylüleri ucuz işgücü, işsiz işçileri hizmet sektörü emekçisi, hastaları müşteri, teknik üniversite öğrencilerini çırak, sokak satıcılarını dilenci yapmak isteyen ekonomik grupların ve hükümetin bir şov gösterisi olarak göreceğiz.

Nüfusun % 0.4’nün toprakların % 44’ünün sahibi olduğu, modernitenin asla ulaşmadığı, ortaçağ ekonomisine sahip bir ülkenin tercihi açık ki tekelci kapitalistlerin, büyük çiftlik sahiplerinin ve silahlıların haklarından yana eğer bizi öldürmeye devam ederseniz başımızı önümüze eğmeyeceğiz.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ise bugün yaptığı açıklamada 23 Mart’ta yapılacak toplantı öncesinde hükümetinin “kötü bir anlaşma” imzalamayı önlemek için FARC grubu ile barış anlaşması imzalamayı ertelediklerini söyledi.

Santos, FARC ile hükümet arasında yapılacak bir anlaşmanın ülke için iyi olacağını ancak erken bir anlaşma imzalamanın iyi olmadığını söyledi ve “Ben bir şeyi açıklığa kavuşturmak istiyorum: Sadece tarihi karşılamak amacıyla, kötü bir anlaşma imzalamak olmaz” dedi.

Haber:isyandan.org
Kaynaklar:
http://farc-epeace.org/index.php/what-you-should-know/item/1010-president-santos,-it-depends-on-you-whether-they-stop-killing-us.html
http://www.telesurtv.net/english/news/Colombian-President-Says-Peace-Deal-Deadline-to-Be-Pushed-Back-20160309-0036.html

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.