Kolombiya: FARC ve Hükümet Barış Görüşmelerine Hız Verdi

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Hem Kolombiya hükümetinden hem de Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinden (FARC) üst düzey komutanlar silahlı çatışmayı sona erdirecek tekliflerini Havana’da görüşmelere devam eden heyetlerin dikkatine sundular. İletilen raporlar silah bırakma, ateşkesin teyidi ve silahsızlanmay…”

FARC ve Kolombiya hükümeti 50 senedir süren iç savaşı sonlandıracak barış anlaşmasını mümkün olduğunca kısa sürede tamamlamak üzere görüşmeleri hızlandırma kararı aldı.**http://www.telesurtv.net/english/news/Colombian-Negotiators-Send-End-of-Conflict-Proposals-to-Havana-20160123-0025.html/**

Hem Kolombiya hükümetinden hem de Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinden (FARC) üst düzey komutanlar silahlı çatışmayı sona erdirecek tekliflerini Havana’da görüşmelere devam eden heyetlerin dikkatine sundular.

İletilen raporlar silah bırakma, ateşkesin teyidi ve silahsızlanmaya eşlik edecek garantiler de dahil olmak üzere çatışmayı sona erdirmeye yönelik lojistik unsurları kapsıyor. Havana’da müzakerelere devam eden hükümet ve FARC heyetleri kalıcı bir ateşkes için öngörülmüş olan 23 Mart tarihine uyabilmek amacıyla 22 Ocak Cuma günü görüşmeleri hızlandırma kararı almıştı.

Kolombiya başkanı Juan Manuel Santos 1991’de paramiliter güçler tarafından La Hormiga yakınlarında gerçekleştirilen katliam için resmi olarak özür dilerken FARC barış sürecine en çok zarar verebilecek etken olan paramiliter tehdit konusundaki uyarılarını yenilemeye devam ediyor.**http://www.telesurtv.net/english/news/FARC-Peace-Not-Possible-Until-Colombia-Ends-Paramilitarism-20160121-0035.html/**

FARC barış heyetinden Pablo Catatumbo, 21 Ocak’ta Havana’da yaptığı açıklamada barış sürecinin önündeki en büyük engelin katlanarak devam eden paramiliter şiddet olduğunu belirtti. Catatumbo yaptığı açıklamada çatışmanın taraflarından biri olan paramiliter güçlerin tamamen etkisiz hale getirilmesi gibi bir garanti olmadan gerilla gücünün silah bırakmasının gerçekçi olmadığını ifade etti.

21 Ocak’ta hükümet ve FARC heyetleri özel olarak paramilitarizm konusunu masaya yatırırken insan hakları savunucusu Ivan Cepeda da geçen Kasım ayında yeniden dirilen paramiliter hareketliliğe dikkat çekmişti.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.