Kolombiya: FARC-EP ve ELN Tutsakları Açlık Grevini Sürdürüyor

PRIMERA-CARCEL1_1

FARC-EP ve ELN savaş esiri ve politik tutsakları 13 Ekim’de 13 cezaevinde 300 kişiyle  süresiz açlık grevine  başladılar.

FARC-EP ve ELN savaş esirleri ve politik tutsakları, ciddi sağlık sorunu bulunan savaş esiri ve politik tutsakların hemen serbest bırakılmasını ve tedavilerine acilen başlanmasını talep ediyorlar.

Açlık grevine katılan tutsaklardan biri ” Üç yıldır barış görüşmeleri yapılmasına karşın, son iki yıl içinde cezaevi koşullarının düzeltilmesine yönelik ne Adalet Bakanlığının, ne Sağlık Bakanlığının ne de Ulusal Cezaevi ve Ceza Kurumu’nun herhangi bir şey yapmadığını” radyo röportajında dile getirdi.

Aynı cezaevinde kalan Miguel Angel Beltran ” Birçok savaş esiri ve politik tutsağın organlarını kaybettiğini, bazılarının giderek kör olduğunu, Ulusal Cezaevi ve Ceza Kurumu’nun adeta FARC-EP savaş esiri ve politik tutsaklarından ‘intikam’ aldığını” basına iletti.

FARC-EP 14 Kasım’da yaptığı açıklamada “11’i çok özenli bakıma ihtiyaç duyan 81 hasta tutsağın hemen serbest bırakılması için ulusal ve uluslararası kamuoyunu dayanışmaya çağırarak, politik tutsaklar gününün mücadele günü olduğunu” bir kez daha vurguladı.

Biliyormusun... Kolombiya'da 12.000'den fazla politik tutsak var... Bazıları 110 yıldan fazla hapis cezası aldı... Onlara ilişkin kaygı duyan aileleri var... Devrimci oldukları için cezaevindeler...


Kolombiya’da 12.000’den fazla politik tutsak olduğunu Biliyor musun?
Bazılarının 110 yıldan fazla hapis cezası aldığını Biliyor musun?
Onlar için kaygı duyan aileleri olduğunu Biliyor musun?
Devrimci oldukları için cezaevinde olduklarını Biliyor musun?

Bogota Eron-Picota F-Tipi Cezaevinde kalan FARC-EP politik tutsakları ve savaş esirleri, “19 Kasım itibarıyla Kolombiya çapında farklı cezaevlerinde bulunan 1500’den fazla savaş esiri ve politik tutsağın sivil itaatsizlik ve açlık grevi eylemine katılmış olduğu” açıklamasını yaptılar.

FARC-EP English twitter hesabı “Buen Pastor cezaevinde bulunan kadın savaş esirleri ve politik tutsaklarının da 20 Kasım itibariyle açlık grevine katıldığı” açıklamasını yayınladı .

 Kaynak: http://farc-epeace.org sitesinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.