Kolombiya: ELN’nin İsyanda 51. Yılı

colombia_2630492b

 

“Halkın yüreğinde yer ettik”

Dünya Halkları, Kolombiya Halkı

4 Temmuz 2015 Ulusal Kurtuluş Ordusu’nun silahlı isyanının 51. yıl dönümünü kutluyoruz. Bu nedenle Ulusal Kurtuluş Ordusu’nun kadın ve erkeklerini sarsılmaz bir güvenle yoldaşça kucaklarım.

Halkın tüm kadın ve erkeklerine, özelliklede ELN’nin kadın ve erkeklerine özel bir mesaj göndermek istiyorum. Uzun süreli bu mücadelede kazandığımız ve kaybettiğimiz zorlu çatışmalarda onurlu biçimde şehit düşerek aramızdan ayrılan yoldaşlarımızın anısına saygı göstermeyi sürdüreceğiz.

Mücadeleyi sürdürecek bir sonraki kuşağın kadın ve erkeklerine bir mesajım var. ABD ve İsrail tarafından desteklenen Latin Amerika’nın en büyük ordusuna karşı 51 yıldır silah elde savaşıyor ve direniyoruz. Bundan dolayı halkın yüreğinde yer ettik. Bu bize ahlaki, manevi ve maddi destek verdi. Bu bize zorlukların üstesinden gelme ve daha ileriye yürüme azmi verdi. Bu gerçeği örtmeye çalışan hiç bir girişimin başarı şansı yoktur.

Varlığımızı sürdürdüğümüz 51 yıl boyunca barış temel amacımız oldu. Şimdi barışı gerçekleştirmeliyiz. Kolombiya Hükümeti ELN’nin barış sürecinden kaçındığını söylüyor. Onlar ELN’nin sadece silahsızlanmasını istiyorlar. ELN diyor ki sorun sadece silahların bırakılıp bırakılmaması değildir. Biz bu konunun çok açık biçimde ele alınmasını istiyoruz. Hükümet hala ELN ile görüşmeler konusunda herhangi bir adım atmamaktadır. Neden adım atılmıyor? Bu konu Ulusal Hükümetin gündeminde olmalıdır.

Sonuç olarak, ELN sadece silahların susmasını değil, tüm Kolombiyalılar için refah, sosyal adalet ve ülkenin bağımsızlığını içeren bir barış talep etmektedir.

Bu bizim 51. yıl manifestomuzdur. Bu bakış açısı ile nihai amacımız, ufkumuz olan barışa ulaşmak için mücadele ediyoruz.

Bu 4 Temmuz’da Ulusal Kurtuluş Ordusu halka ve geleceğe karşı sorumluluklarının bilinci ile sonuna kadar mücadele etmekte kararlı olduğunu bir kez daha teyit etmektedir.

Komutan Nicolas Rodriguez Bautista

4 Temmuz 2015

Kaynak: http://www.eln-voces.com/index.php/voces-del-eln/comunicados-entrevistas/comunicados/307-nos-hemos-mantenido-en-las-entranas-del-pueblo

Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.