Kolombiya: ELN Müzakere İçin Tutsak Gerillaların Serbest Bırakılmasında Israr Ediyor

odin_sanchez

ELN 27 Ekim’de başlaması planlanan müzakere süreci öncesi elinde tutsak bulunan eski Charala Belediye Başkanı Leon Fabio Ardila ile  kapitalist toprak sahibi Alejandro Alarcon’u devletle yapılan anlaşma üzerine serbest bırakmıştı. Buna karşılık devlette tutsak aldığı iki ELN komutanını serbest bırakacaktı. Kolombiya Devlet başkanı Juan Manuel Santos ELN’nin elinde tutsak bulunan eski milletvekili Odin Sanchez’in de serbest bırakılması gerektiğini ileri sürerek tutsak gerillaları serbest bırakmadı.

Kamuoyuna ELN görüşmelere başlamak istemiyor mesajı verilmesine karşı ELN Genel Komutanlığı’ndan Nicolas Rodriguez bir radyo röportajında “ELN müzakerelerin başlaması için üzerine düşeni yapmıştır. Müzakerelerin başlaması için herşey hazırdır. Hükümet iki ELN gerillasını serbest bırakmalıdır” diyerek sorumluluğun hükümette olduğunu kamuoyuna açıklamıştır.

ELN, FARC-EP ile Kolombiya Devleti arasındaki anlaşmayı tasvip etmesede, FARC-EP’in aldığı karara saygı duyduğunu belirtiyor ve gerçek bir barış için, sosyal adalet temelli bir barışın sağlanması için tüm Kolombiyalıları ve Kolombiya’daki toplumsal örgütleri müzakere sürecine katılmaya çağırıyor.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.