Kolombiya: ELN Karakola Bombalı Saldırıyı Üstlendi

ELN-Ulusal Kent Savaş Cephesi Barrranquilla kentinde bulunan San Jose Polis karakoluna yapılan ve 5 polisin öldüğü, 41’nin yaralandığı saldırıyı yayımladığı bir bildiri ile üstlendi. ELN “Ekvador’un başkenti Quito’da bulunan müzakere heyetlerinin masada kalacağını, ordu ve polisin halka yönelik vahşi baskılarına cevap verileceğini, çift taraflı ateşkesin ancak bu koşullar altında sağlanabileceğini kamuoyuna açıkladı.

“Kamuoyuna;

Zenginlerin ve iktidarın çıkarlarını savunan ordu ve polisin yaşamlarını ve onurlarını savunan halka karşı saldırmadıkları tek bir gün bile yok. Kamu hizmetlerinden mahrum kalan halkın talepleri vahşice bastırılırken yolsuzluk, rüşvet ve uyuşturucu kaçakçılığından elde edilen paraların aklanmasına ses çıkarılmıyor…

Kolombiya halkı, ailelerin ihtiyaç duyduğu temel gereksinimlerin karşılanmasını istemesine rağmen Kolombiya Hükümeti hiçbir şey yapmamakta tersine hayatta kalmamaları ve onurlarını korumamaları için onlara baskı uygulamaktadır.

Yukarıda açıkladığımız koşullara cevap olarak ELN-Ulusal Kent Savaş Cephesi olarak isyan hakkımızı kullandık.

Barranquilla’daki San Johe Polis karakoluna düzenlediğimiz saldırı sonucu 5 polis öldü, 41 polis yaralandı. Gerilla güçlerimiz hiçbir kayıp vermeden üslerine döndüler.

ELN olarak bir kez daha tekrarlıyoruz, Kolombiya Halkının yaşadığı sosyal ve silahlı çatışmanın politik çözümü ancak Barış görüşmelerinde Kolombiya Halkının çoğunluğunun sesini duyurması ile mümkündür.

ELN-ULUSAL KENT SAVAŞ CEPHESİ

KOMUTAN  CAMILO TORRES RESTREPO

İŞÇİLERİN KOLOMBİYASI!

BİR ADIM BİLE GERİ ATMAK YOK, KURTULUŞ YADA ÖLÜM!

28 Ocak 2018”

Kaynak: http://cedema.org/ver.php?id=7921 linkinden özetlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.