Kolombiya: ELN Devleti Teşhir Ediyor, Özsavunmayı Yaygınlaştırıyor

Kolombiya’da ateşkes imzalanmaksızın barış görüşmeleri sürerken Kolombiya Ordusu, ELN bölge  komutanlarından birini öldürdüğünü, başka bir operasyonda da bir ELN gerillasının öldürüldüğünü, ikisinin de tutuklandığını  ileri sürdü. Öte yandan gölge CIA olarak adlandırılan Stratfor dergisi FARC’ın etkisi azalırken ELN’nin etki alanını genişlettiğine dair bir analiz yazısı yayınladı. Paramiliterlerin FARC’ın boşalttığı alanlara ordudan önce gelmesi üzerine halkın talep ettiği her yerde ELN, gerilla güçlerini bölgeye sevk ediyor.

Afro-Kolombiya topluluğun liderlerinden birinin öldürülmesi üzerine yerel belediye başkanı, katledilen kişinin resmi yetkililerin iddia ettiği gibi ELN ile Gaitan Özsavunma Güçleri arasındaki çatışmada değil; Gaitan Özsavunma Güçleri adlı paramiliter örgütün halkı doğrudan hedef aldığı operasyon sonucunda öldürüldüğünü kamuoyuna açıkladı.

ELN “hükümetin toplumsal hareketlerin militanlarına karşı yasal bir cadı avı başlattığını ve paramiliterlerin vahşetinden kurtulanları da tutuklama terörü ile sindirmeye çalıştığını, paramiliterlerin işlediği cinayetlerin ELN’nin üzerine yıkılmaya çalışıldığını, halkı yanlış bilgilendirmenin ülkeye asla barış getirmeyeceğini” kamuoyuna duyurdu.

Haber: isyandan.org

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.