Kolombiya: ELN Askeri Üslere ve Polis Karakollarına Saldırıyor

eln

Devlet başkanı Santos’un ELN’ye karşı operasyonların yoğunlaştırılması için ordu ve polise emir vermesinden sonra artan saldırılara ELN sert cevap veriyor.

6 Temmuz’da Arauquita’da bulunan deniz üssüne kendi üretimi olan silindir bombaları ve roket atarlarla bombalı saldırı düzenledi.

Aynı tarihte Saravena’da bulunan bir askeri üssede saldırı düzenledi. Saldırı bölgesinde patlamamış 25 kilo patlayıcı yüklü başka bir araç daha bulundu.

10 Temmuz’da Curumani bölgesindeki Las Vegas köyünde  ELN özel birliğinin polis noktasına yönelik düzenlediği saldırıda üç polis yaralandı. Polis noktasının 300 metre mesafesinde ilk bariyerler, sonraki 100 metre mesafede ikinci bariyerler bulunmaktadır. ELN özel birliği bu önlemlerin hepsini aşarak saldırıyı gerçekleştirmiştir.

11 Temmuz Pazartesi gecesi Aracua’nın Fortul bölgesinde bir askeri üsse bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Saldırıda ölen yada yararlanan olmazken büyük maddi hasar meydana geldi. Patlamanın sonucu parçalar 400 metre uzaklığa kadar ulaştı. Bölgede yaşayanlar çatışma ihtimaline karşı uzun bir süre evlerinden dışarı çıkmadılar ve işyerleri gündüzleyinde  kapalı kaldı.

Saldırının sorumluluğunu ELN Domingo Lain Cephesi üstlendi.

Haber: isyandan.org

Hiç Yorum Yapılmamış

  1. Pingback: Kolombiya: ELN, FARC ile Hükümet Arasındaki Anlaşmaya Ağır Eleştiri Yöneltti

  2. Pingback: Kolombiya: ELN, FARC ile Hükümet Arasındaki Anlaşmaya Ağır Eleştiri Yöneltti

  3. Pingback: Kolombiya: Devlet Eski Gerilla Komutanlarına ELN ile Arabulucuk Yapmalarını Önerdi

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.