Kolombiya: Çift Taraflı Ateşkes Yakındır

kolombiya

FARC-EP sözcüsü Carlos Antonio Lozada ” belirgin bir gelişme sonucunda düşmanlıklara son verilmesi ve çift taraflı ateşkes noktasında anlaşma aşamasına geldiklerini kamuoyuna” açıkladı.

Silahların bırakılmasına ilişkin sorulan bir soruya da “FARC-EP’in konu ile ilgili önerilerini 15 Şubat tarihinde müzakerelerde yaptığını ve kamuoyuna açıkladığını” söyledi. Silahların bırakılmasının ülkenin politik yaşamından silahların arındırılması anlamına geldiğini, bununda sadece FARC-EP’in sorunu olmadığını, devlet ve ordunun  sahip olduğu ideolojik yönelim ve geleneksel doktrine sahip olan hükümetin de sorunu olduğunu dile getirdi.

Sözcü ayrıca ABD, Colorada, Florence Cezaevi’nde bulunan Simon Trinidad ve ABD’de bulunan diğer FARC-EP tutsaklarının nihai anlaşma imzalanma sürecinde Kolombiya’ya getirilmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Lozada “İstenildiği zaman silahların bırakılması ve yerleştirme sorunları bir hafta önce ELN ve diğer gerilla grupları ile başlayan barış süreçlerine uygulanabilir. Biz burada FARC-EP ile Hükümet arasında yapılacak bir anlaşmayı konuşuyoruz,” dedi.

Kaynak: https://www.farc-epeace.org/index.php/peace-process/news/item/1157-agreement-on-bilateral-ceasefire-close

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.