Kolombiya: Cauca’daki Durum Üzerine, FARC-EP İkinci Marquetelia

Askeri istihbarat, isyancı örgütlerin sahte savaş ilanlarını içeren kamuoyu açıklamaları, askeri hedeflere saldırı, sokağa çıkma yasağı, yasaklama ve tehditleri içeren operasyon tarzı ile Cauca’da bir ölüm laboratuvarı çalışmasına başladı. “İstihbaratın” psikopat timi  bölgeyi kan banyosuna çevirmek ve kaosu yaygınlaştırmak için gece gündüz çalışmaktadır. Silahlı örgütleri çatıştırarak birbirlerini imha etmelerini, bölgede yaşayanlar arasında genel bir kaygı yaratmayı, devletin en çok nefret ettiği halk önderlerinin öldürülmesinin üzerine örten bir sis bulutu oluşturmayı amaçlamaktadırlar.

FARC-EP İkinci Marquetalia Vladimir Stiven Kolu Cauca’da değil ülkenin doğusunda faaliyet sürdürmektedir. Askeri “istihbarat” adımızı kullanarak şiddeti körüklemeye çalışmaktadır. Bu hastalıklı kafanın davranışları uluslararası insan hakları örgütlerince mahkum edildi. Aynı zamanda kamuoyu tarafından da korkunç bir savaş suçu olarak kınandı.

İstihbarat ajanları şiddet ve ölümü dışlayacak anlaşmazlıkların barışçıl çözümünü hedefleyen Anlaşmayı bozmak için kışkırtıcılık yapmaktadırlar.

The FARC-EP İkinci Marquetalia, Cauca’da herhangi bir halk liderine, herhangi bir politik özneye, geçmişte Manuel Marulanda ve Jacobo Arenas tarafından yerli halklarla imzalan  bu toprakların kadim halklarına saygı göstermede FARC’ın ufkunu genişleten anlaşmayı ihlal edecek biçimde ne herhangi bir yerli halka ve ya liderlerine yönelik bir tehditte bulundu ne de bir tehdite maruz kaldı.

Kolombiya Baş Savcılığı’ndan yaşananların soruşturularak gerçeklerin açığa çıkarılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bu yapılmazsa bölge halkı ve vatanımız için iyi şeyler olmayacağını hepimizin bilmesi gerekiyor.

FARC-EP, İkinciMarquetalia

29 Temmuz 2020

Kaynak: http://cedema.org/ver.php?id=8745

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.