Kolombiya: Bogota’da Bombalama, İki Tutuklama ve MRP Açıklaması

Kolombiya’nın başkenti Bogota’daki boğa güreşi arenası yakınında polise yönelik bombalı saldırıda 1  polis öldü, onlarcası yaralandı. Ana akım medya hemen Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN)’yi suçlamaya başladı. ELN eyleme ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı, sorumluluğunu da üstlenmedi.

Polis, eylemden bir hafta sonra iki kişinin yakalandığını ve gözaltına alındığını duyurdu.  Polis, yakalanan kişilerin 2015, 2016 ve 2017 yıllarında gerçekleşen, içlerinde Kuzey Bogota’da bir polisin cezalandırılması eylemi de olan onlarca eylemden sorumlu Devrimci Halk Hareketi (MRP) üyesi olduklarını açıklarken, Kolombiya Savunma Bakanı Luis Carlos Villegas de “MRP’nin aslında, kentlerde ve özellikle başkent Bogota’da faaliyet yürüten ELN’nin kent örgütlenmesi olduğunu” iddia etti.

MRP 25 Şubat 2017 tarihinde yaptığı bir açıklama ile savunma bakanına cevap vererek gözaltına alınan iki kişinin kendi üyeleri olmadığını kamuoyuna açıkladı.

Açıklamada  ayrıca “Toplumsal mücadele militanlarına yönelik cinayetlere hiçbir şey söylemeyen resmi yetkililerin hareketimizi suçlaması oldukça komik bir durumdur.  Halk yoksulluk, sefalet ve umutsuzluk içinde yaşarken zenginlerin barışından söz edilemez.  Bu nedenle de MRP halkın kendini ifade etme biçimlerinden birisidir” ifadeleri yer aldı.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.