Kanada: Binlerce İnsan Yeşil İş İçin Yürüdü

IMG_4015

İklim için eylem grubu 350.orgun  5 Temmuz’da Toronto’da gerçekleştirdiği İklim, Adalet ve İş Yürüyüşüne 10.000’in üzerinde katılım olduğunu söyledi.

07-09 Temmuz’da düzenlenen kitlesel yürüyüş Amerikan İklim Zirvesi öncesine denk geldi.

Torontolu İllegaller, Greenpeace Kanada, İlk Uluslar, Ontario Çalışma Federasyonu, Ontario’ya Kayıtlı Hemşireler Derneği gibi çeşitli gruplar yürüyüşte yer aldı. Yürüyüşçüler “Kanada’da temiz enerji ekonomisine adalet temelli geçiş” çağrısında bulundular.

Eylemde yer alan Kanadalı yazar ve eylemci Naomi Klein, o gün Toronto Star’a, “Bizler hükümette olduğumuz yıllar boyunca iklim karşıtı işler ve sosyal hizmetler çukurdaydı. Ekonomimiz büyük değildi. İnsanlar, madencilik sektöründe ve katran kumları içindeki işlerini kaybediyordu ve iklim üzerindeki sicilimiz korkunçtu. Her cephede kaybediyorduk. Bizler iklim değişikliğini ciddiye aldık ve büyük bir ivedilikle hareket ettik – Bu gerçekten çok acil bir tehdit olduğu için – ve ister istemez daha çok iş ve daha çok zaman yaratacak şimdiki modeli oluşturduk. Bizler sendikalı işlerde çalışmak, insani yaşama ücreti almak istiyorsak, o zaman bunun için mücadele etmek zorundayız.” dedi.

350.org’un kurucusu Bill McKibben ise “İklim değişikliği ve eşitsizliğin çağımızın başta gelen sorunları olduğu çok açıktır. Kökenleri de aynı olduğu için aynı derecede önemlidirler” dedi.

Kaynak: https://www.greenleft.org.au/node/59447

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.