Joma Sison: “Filipinler’deki Halk Savaşı ile Dayanışma Ayı” Değerlendirmesi

Filipinler Komünist Partisi Kurucu Başkanı ve Ulusal Demokrat Cephe’nin Baş Siyasi Danışmanı olarak, Gençlik Direnişi’ni (Jugendwiderstand) en sıcak dayanışma duygularımla selamlıyorum ve 2018 Mart ayını, Almanya’da, Filipinler’deki Halk Savaşı ile Dayanışma Ayı olarak ilan ettikleri için kutluyorum. Filipin halkının işçi sınıfı önderliğinde ve sosyalist bir bakış açısıyla, yeni demokratik devrimin temel ilkeleriyle yürüttüğü, ulusal ve toplumsal kurtuluş mücadelesini desteklediğiniz için sizleri selamlıyorum.

Bu girişim, Avrupa’daki eylemciler, Filipin halkı ve devrimci güçler arasındaki dayanışmayı geliştirmek için yeni ve önemli bir adım. Bugün, faşist ve karşı-devrimci ABD-Duterte hükümeti tarafından artırılan baskılar nedeniyle, Avrupa’daki insanlar tarafından Filipin devriminin daha çok bilinmesine yönelik, dayanışma eylemlerini çeşitlendirmek ve geliştirmek çok önemlidir. Filipin halkının devrimci mücadelesiyle dünya halklarının sergilediği dayanışma ve destek eylemleri, emperyalizme ve tüm gericilere karşı devrimcilerin, direnişlerini büyütmelerine ilham verecektir.

Filipinler Komünist Partisi’nin yeniden kurulmasından bu yana geçen 50 yıl içinde, Yeni Halk Ordusu gerici devletin askeri ve bürokratik mekanizmasını dağıtmayı hedef alan halk savaşını ülke çapına yaymayı başardı. 80’den fazla eyalette gerilla cephesi kurdu ve devrimci kitle örgütleri, çeşitli öz-savunma grupları ve yerel siyasi yapılarla ittifak yaparak demokratik halk hükümetinin oluşturulmasını sağladı.

Şu anda Filipin halkı ve devrimci güçler, devletin stratejisini çökertmek ve halk savaşının galip gelmesi için mücadele ediyor. Bu aşamaya yaklaşmak büyük bir çaba gerektiriyor ve bu aynı zamanda Filipin halkının sosyalist geleceğine doğru hızla ilerlediğini gösteriyor. Filipin devrimi ilerledikçe, farklı mücadele biçimlerini sürdürmede, Avrupalı devrimcilere ilham veriyor, Filipinli devrimcilerin deneyimlerinden dersler çıkarma da, halkın uluslararası devrimci ve dayanışmacı hareketlerini birlikte inşa etme de bir deniz feneri gibi yol gösteriyor.

Tüm devrimci ve ilerici güçleri, Stuttgart, Nürnberg, Weserbergland, Magdeburg ve Berlin’deki etkinliklere katılmaya, Devrimi öğrenmeye ve yaymaya çağırıyoruz.

Halka Hizmet Et. Devrime Hizmet Et!

Prof. Jose Maria Sison,

Filipinler Komünist Partisi Kurucu Başkanı

Filipinler Ulusal Demokratik Cephe, Siyasi Danışmanı

12 Mart 2018

Kaynak:http://www.redspark.nu/en/peoples-war/philippines/joma-sison-in-appreciation-of-the-month-of-solidarity-with-the-peoples-war-in-the-philippines/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.