Japonya: Savaş Faturalarına Karşı 331 STK Açıklama Yaptı

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“* 10 Eylül’de de farklı inanç gruplarındaki din adamlarından oluşan savaş karşıtı bir grup savaş faturalarını protesto etmek için Dietmember ofis binası önünde bir miting düzenlediler. Hozenji Budist Tapınağı’nın eski baş rahibi Yamazaki Ryumyo savaş faturalarının …”

japan-protest-constitution-military

Savaşa Hayır Ağı’nda bulunan STK’lar ve Japonya’daki bir grup STK (103’ü Japon  ve 228’si yabancı sivil toplum örgütü olmak üzere) 10 Eylül’de Diet binasında düzenledikleri basın toplantısında güvenlik faturalarına karşı ortak bir bildiri yayınladılar.

Basın toplantısında ağ adına söz alan Japonya Uluslararası Gönüllüler Merkezi (JVC)’den Taniyama Hiroshi “uluslararası topluluklar Japonya’nın pasifist Anayasası’nın şiddet ve militarizme doğru yol almamasını umut ediyorlar” dedi.

Karez Sağlık ve Eğitim Hizmetleri’nden Dr. Khaled Reshad ise “Afganistan’da insanlara sağlık ve eğitim desteği sağlanması gibi Ortadoğu ülkelerinin de Japonya’dan beklediği sivil destektir. Burma’da (Myanmar olarak da biliniyor) demokrasiyi Kyaw Kyaw Soe ağı savundu, Japon Başbakanı Abe Shinzo silahlı kuvvetlerin güçlendirilmesi dışındaki tedbirlerle Japonya’nın güvenliğini korumayı düşünmelidir” dedi.

***

10 Eylül’de de farklı inanç gruplarındaki din adamlarından oluşan savaş karşıtı bir grup savaş faturalarını protesto etmek için Dietmember ofis binası önünde bir miting düzenlediler.

Hozenji Budist Tapınağı’nın eski baş rahibi Yamazaki Ryumyo savaş faturalarının yasalaşmasına karşı seslerini yükseltmesi için katılımcılara çağrı yaptı.  Japonya’da Birleşik İsa Kilisesi’ne bağlı Yokohama Uenomachi Kilisesi papazı Shibata Chietsu ise kendi inancının savaşlarda Japonya’nın kavga etmesinin yolunu açacak olan savaş faturalarına asla izin vermeyeceğini vurguladı.

***

Shin Budizm Shinshu Otani-ha şube takipçileri 11 Eylül’de Tokyo’da önerilen savaş mevzuatına karşı rahipler de dahil olmak üzere resmi kıyafet giymiş 100’den fazla kişinin yer aldığı protesto mitingi düzenlediler…

Düzenleyicilerden biri olan Fujiuchi Wako “Shin Budizm’e inanan biri olarak sadece oturup Japonya’nın silahlı çatışmalarda taraf olmasını izleyemezsiniz” dedi. Nagoya Üniversitesi’nden emekli profesör Hirakawa Munenobu ise güvenlik faturalarının yanı sıra, Anayasal olarak Shin Budizm öğretilerinin nasıl ihlal edildiğine dair bir konuşma yaptı.

Kaynak: http://www.japan-press.co.jp/modules/news/index.php?id=8555

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.