Japonya: Miyazaki Hayao ‘Henoko Fonu’ Eş Başkanı Oldu

 

indir

Film yönetmeni Hayao Miyazaki eş başkan olarak Henoko, Nago City’de inşa edilmek istenen yeni ABD üssüne karşı Okinawalıların direnişini desteklemek için önemli figürler ve yerel iş dünyasından insanlar tarafından başlatılan “Henoko Fonu” ile ilgili bilgilendirme yapacak.

8 Mart’ta Okinawa’nın başkenti Naha’da fon hazırlık komitesi tarafından düzenlenen basın toplantısında yeni kurulan birime bağış toplamak için Miyazaki’nin yanı sıra, tanınmış gazeteci Torigoe Shuntaro’nın da eş başkan olacağı açıklandı.

Bu iki figür ile birlikte eski Kadena Belediye’si başkanı ve ünlü bir foto muhabiri de dahil olmak üzere fonun eş başkan sayısı toplamda dokuz olacak.

Hazırlık komitesi temsilcisi, “Miyazaki dünyaca ünlü bir figürdür. Onun fona katılımı halk hareketinin popülerliğini artırmanın yanı sıra Henoko’da yapılacak üssün inşa edilmesine karşı yerel muhalefetin harekete geçmesine de yardımcı olacaktır. Bu gerçekten çok önemli.” diyor.

Miyazaki, geçen yıl “Doğu Asya’da militarizm olmadan barış yapabilmek için Okinawa’nın ihtiyacı nedir?” konulu bir yazı yazdığını söyledi.

1 Ayı geçkin bir süredir var olan fonda, 7 Mayıs’dan itibaren gelen katkılarla şimdiden 141.4 milyon yen toplanmış durumda.

201505181653_j2

Okinawa’lı politikacılar ve iş adamları, Henoko’da, denizde kurulması planlanan, dışarıya kapalı yeni bir  Amerikan üssü inşaatına karşı kamu muhalefetini artırmaya yardımcı olmak için “Henoko Fonu” başlattıklarını, 9 Nisan günü yaptıkları bir basın toplantısıyla açıklamışlardı.

Kaynak: http://www.japan-press.co.jp/modules/news/index.php?id=8172
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.