Japonya: Komünist ‘Kaybeden Devrimciler İttifakı’ Noel-Karşıtı Protesto Düzenledi

Losers-with-Women-in-Japan-protest-Christmas-afp-640x480

Japonya’da “Kadınlarla Kaybedenler” olarak bilinen komünist bir grup, başkalarının Noel tatilini kiminle paylaştığının üyeleri için önemli olmadığını belirterek kutlamaların “kapitalist” doğasını teşhir etiler ve Noel kutlayanlara karşı Cumartesi günü bir protesto gösterisi düzenlediler.

“MarkWater” bu haftasonu AFP’ye verdiği demeçte, “Bir kız arkadaşı olmayanlar ya da evli olmayanlar sevilmeyen adam ilan ediliyorlar ve aşırı derecede ayrımcılığa maruz kalıyorlar. Bizler bu engelleri kırmak istiyoruz,” dedi. Grup daha öncede başarılı olan protestoyu ilan etmeden önce üzerinde “Noeli Parçala!” yazan bir bayrakla Tokyo sokaklarında yürüdü.

MarkWater yalnız erkeklerden oluşan küçük kalabalığa “Bizler özgürlük ve demokrasi adı altında bu yıl da Noel tozuyla idare ediliyoruz,” dedi. South China Morning Gazetesi haberinde değinilmese de civarda bulunan restoran ve mağazalardan gelen Noel şarkıları sık sık grubun sesini bastırdı.

‘Kaybeden Devrimciler İttifakı’ adındaki bir grubun alt grubu olan “Kadınlarla Kaybedenler” grubu çiftlere yiyecek tedarik edilen tatillere karşı yapılan protesto saldırılarının aşamalarını anlattılar. Nüfusunun yüzde birinin Hristiyan olduğu tahmin edilen Japonya’da Noel kutlamaları sıklıkla fantezi akşam yemekleri – veya KFC ‘deki çeşitli seçenekler ile çiftler için değiştirilebilir hediyelerin olduğu seküler bir tatille yapılıyor. KFC şirketi Noel’in Amerikalı bir tatil olduğunu ve bir Amerikan yemeğiyle: hazır-gıda zinciri tarafından verilen lütufla ve bir kova kızarmış tavuk ile birlikte kutlamak gerektiği fikrini satarak Japonya’daki hindi eksikliğini istismar etti. “Noel için Kentucky!” Kampanyası tatil gününde uzun-süre sırada beklemeleri kısaltmak için aylar öncesinden sipariş alan diğer firmaların Noel yemeklerini tercih eden pek çok Japon üzerinde başarılı oldu.

Noelin kutlandığı Japonya’da romantik bir doğa tatili hedefleniyor ve bir partnere sahip olmayanlar kendisini çiftlerin faaliyetlerinden dışlanmış hissediyorlar.

Kaybeden Devrimciler İttifakı (bazen Kadınların Çirkin Bulduğu Erkeklerin Devrimci ittifakı gibide çevrilebiliyor) 2006 yılında kuruldu ve yıllardır pek çok tatil döneminde protesto gösterileri düzenledi. Grup Şubat ayında ”kamuda öperek kucaklaşmak terörizmdir” tartışması açarak Sevgililer Günü’nde sokakta “kanlı komplo” protestosu düzenlediler. Ve hatta onlar bir Japon tatili olan ve erkeklerin, Sevgililer Günü’nde aldığı çikolatalar (Kadınlar geleneksel olarak hediyelerini Sevgililer Günü’nde veriyorlar) nedeniyle kadınlara teşekkür ettiği ve onlara hediyeler verdiği “Beyaz Günü” de protesto ettiler.

Radikal protesto grubu, kız arkadaşı tarafından terk edildikten sonra Komünist Manifesto’yu okuyan ve bu yüzden bir grup kuran bir adamın, Katsuhiro’nun Furusawa’nın bir buluşudur. Onun bir Mercedes Benz alma kararından sonra grup üyeleri kararı örgüt komünist değerlerinin ihlali olarak buldu ve Furusawa’nın yerine MarkWater getirildi.

Kaybedenler İttifakı protestoları zamanla uluslararası bir incelemeye alınan Japon halkının kültürel eğilimleri için ülke nüfusunun istikrarını tehdit eder ve romantizmi gittikçe artan bir şekilde sevilmeyen yapar hale geliyor. Bu yıl yayınlanan bir ankette bekar Japon gençlerinin neredeyse yüzde 40’ı romantik bir ilişkiyle ilgilenmediğini söylüyor. Ankette böyle hissedenlerin “neden” sorusuna verdikleri en popüler cevap ilişkilerin “can sıkıcı” olduğu, ikinci en popüler cevap ise “hobilerine öncelik verdikleri” şeklinde olmuş.

Giderek kötüleşmesine rağmen bu sorun yeni değil. 2013 Yılında da kadınların yüzde 23’ü ve erkeklerin yüzde 27’si romantik ilişkilerle ilgilenmiyor ve kadınların yüzde 45’i “cinsel ilişkiden nefret ediyor veya ilgilenmiyor” şeklinde benzer anketler vardı. (Erkeklerinde yüzde 25’i aynı şeyi söylemiş)

Bu eğilimler, Nintendo’nun zahmetli insan duyguları olmadan her türlü kadın arkadaşlığın sunulduğu “Aşk Artı” oyunundaki gibi sanal kız arkadaşları dahil olmak üzere bekar Japonlar için alternatif romantik partnerlerin bulunduğu bir markete yol açıyor.

Kaynak: http://www.breitbart.com/national-security/2015/12/21/japan-communist-revolutionary-losers-league-stage-anti-christmas-protest-in-tokyo/
Etiketler:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.