Japonya: Amerikan Üssü’nde Patlama

CNG9ppzXAAATXkN

Atlanta Journal Constitution’dan gelen habere göre Tokyo sınırına yakın bir Japonya şehri olan Sagamihara’daki ABD’ye ait askeri bir tesiste patlama meydana geldi.

Sagamihara İtfaiyesi’nden JBC “Amerikan askeri üssünde yangın meydana geldi” dedi. Ondan fazla itfaiye aracının bölgeye sevkedildiği ve depo yakınındaki bölgelerde bulunan halkın tahliye edildiği de gelen bilgiler arasında…

Sagami Deposu, kent içinde üniversite kampüsü ve hastaneye yakın çevresinden tren hattı geçen 200 hektarlık alana yayılan bir tesis. İkinci Dünya Savaşı döneminden kalma tesiste tank alanları, 35. Destek Taburu’na ait evler, ABD’nin bölgedeki askeri ağına hizmet veren askeri cephanelik ve tıbbi malzemeler deposu bulunuyordu.

Pentagon sözcüsü Bill Kentsel “Patlama sonrası herhangi bir yaralı bilgisi gelmedi . Yangının yakındaki binalara yayılmasını önlemek için Japon itfaiye ekipleri ilk müdahaleyi yapıyor, şu an yangınla mücadele ediyoruz,” dedi.

Sosyal medyada #Kanagawa, #Japan başlıklarıyla paylaşılan çok sayıda ki video ve fotoğrafta binadan büyük alevlerin çıktığı ve  büyük patlamaların meydana geldiği görülüyor.

Japon Polisi patlamalardan Nisan ayında Tokyo yakınlarındaki ABD üssü Camp Zama’ya yapılan roketli saldırı eylemini yaptığını düşündüğü Japon devrimci solundan bir grubun bu eylemi de gerçekleştirdiğini düşünüyor.

Japonya’da Amerikan askeri varlığına karşı mücadele sürüyor ve yeni bir boyut kazanıyor. Protestodan direnişe ve doğrudan eyleme yöneliyor.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.