İtalya’da Sınır Karşıtı Protestoda Çatışma

Fotoğraf: Reuters

Fotoğraf: Reuters

Avrupa’nın Schengen bölgesinin bir parçası olan Brenner Geçidi, sınırları olmayan bir alan olmasının yanı sıra kuzey Avrupa’ya ulaşmaya çalışan sığınmacılar içinde bir rota durumunda. Avusturya hükümetinin bu geçiş alanının etrafını parmaklıkla çevirme planını açıklaması üzerine, İtalyan eylemciler bir protesto gösterisi düzenlediler.

İtalya ve Avusturya arasında ki Brenner Geçidi’nden sığınmacıların geçişini kısıtlamak için düzenlenecek bu plana karşı yapılan protestoda çatışma çıktı, İtalyan polisi protestoculara gaz bombaları ile saldırdı. Protestoya katılan eylemciler polis saldırısına taş ve havai fişeklerle karşılık verdiler.

Fotoğraf: Jan Hetfleisch/Getty Images

Fotoğraf: Jan Hetfleisch/Getty Images

Protestolara en az 600 protestocunun katıldığı belirtilirken, yetkililer bu protestonun Brenner Geçidi’nde gerçekleşen bu ay içindeki üçüncü şiddetli gösteri olduğunu söylüyorlar. Protestolar sırasında 2 polis yaralanırken, 10 protestocu ise gözaltına alındı.

Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotk, bu yıl bir milyondan fazla sığınmacının Libya’dan Akdeniz’i geçmeye hazırlandığını iddia etti.

https://www.youtube.com/watch?v=LE_j9YClnC4

Kaynak: Bu haber http://www.telesurtv.net/english/news/Police-Attack-Anti-Border-Fence-Protest-in-Italy-20160507-0033.html sitesinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.