İtalya: Yeni Kızıl Tugaylar Tutsağı Özgürlüğüne Kavuştu

bartalato2007 Yılında Yeni Kızıl Tugaylar/Savaşçı Komünist Partisi oluşumunun üyesi olma iddiası ile göz altına alınan ve tutuklanan 45 yaşındaki David Bortolato 8 Ocakta 9 yıllık cezasını tamamlayarak tahliye oldu. Yoldaşları büyük bir karşılama töreni düzenlediler. Eski ve yeni kuşaktan 50’ye yakın yoldaşının katıldığı törende konuşma yapan Bortolato “artık bir cezaevi deneyimi ile emperyalizme, kapitalizme ve baskıya  karşı  yeni bir siyasi kolektifin örgütlenme çalışmalarına katılmak gerekir” dedi.

David Bortolato,  12 Şubat 2007’de diğer arkadaşları ile birlikte silahlı çete kurarak iş hukuku uzmanı Pietro Ichino’nun cezalandırılması eylemi dahil olmak üzere bir çok politik ve askeri eyleme katılmakla suçlandı. Savcı, Bortalato’nun Yeni Kızıl Tugaylar oluşumunun beyni olduğunu iddia etmişti.

image

Uzlaşmaz Yabani Ot Siyasi Kolektifi; anti-emperyalistleri, anti-kapitalistleri, sınıflı toplumun savaş ve sömürüsüne karşı mücadele edenleri çelik çekirdek etrafında birleştirmeye hedefliyor.

Mayıs 2015’ten beri Weeden Siyasi kolektifinin içinde olduğu Padua Üniversitesi işgali kolektife hayat verdi.

milano-primo-maggio1

Çok aktif olan  facebook sayfasını da kullanarak kolektif bir çok faaliyetini kamuoyu ile paylaşmaya başladı. Protesto gösterileri, bildiri dağıtımının yanısıra gündelik hayatın örgütlenmesi, acil sorunların çözülmesi de gerekiyordu.  Evsizler için barınma sorununu çözmek için Konut Komitesi kurdular.

Gündelik hayatın örgütlenmesi ile siyasi iktidar mücadelesini birleştiren bir çalışma gerçekleştiriyorlar.

Kaynak: http://mattinopadova.gelocal.it/padova/cronaca/2016/01/28/news/una-cena-per-festeggiare-il-ritorno-dell-ex-brigatista-1.12854586?refresh_ce sitesinden özetlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.