İtalya: Trans Adriyatik Boru Hattına Karşı Mücadele

İtalya’nın Puglia bölgesinde inşa edilmesi planlanan Trans Adriyatik Boru Hattına (TAP) karşı mücadele yükseldikçe eylemciler üzerindeki baskı da artıyor.

Beşte biri BP’ye ait olan yatırım ile Azerbaycan doğalgazının batı Avrupa üzerinden Foggia kentindeki araziye taşınması planlanıyor. Proje için onlarca kadim zeytin ağacı kesildi. Projeye karşı örgütlenen halkı bastırmak için bölgeye silahlı polis ve asker sevk edildi. Geçen hafta NoTAP eylemcileri inşaat çalışmalarını durdurmak için harekete geçmişti.

Bölge halkının bütün itirazlarına ve protestolarına rağmen hükümet Trans Adriyatik Boru Hattını bölgeye asker ve polis yığarak dayatmaya kararlı gözüküyor.

Elli milyar dolar bütçeli projenin inşaatına 2015 yılında başlanması planlanıyordu ama tıpkı Dakota boru hattına karşı yükselen yerli halklarının kalkışması gibi Puglia’da da yerel halkın protestoları nedeniyle proje ertelenmek zorunda kalmıştı. Puglia halkı, bölgenin geçim kaynağı olan turizm, balıkçılık ve tarımı tahrip edecek projeye karşı artan baskılara rağmen direnişi sürdürüyor.

Kaynak: Bu haber https://enoughisenough14.org/2017/04/01/italy-repression-worsens-against-activists-fighting-tap-gas-pipeline/ sitesinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.