İtalya: Operasyonda 30 Ev Arandı, 5 İnformal Anarşist Federasyon Üyesi Tutuklandı

6 Eylül Sabahı Turin siyasi polisi (Digos), Piedmont, Liguria, Lazio, Umbria, Lombardy,Abruzzo, Campania, Sardinia ve Emilia Romagna bölgelerinde 30 eve baskın yaptı ve terörizm suçlaması ile beş anarşisti tutukladı.

“Scripta Manent” ismi verilen operasyon daha önceki Servantes ve Boldness adlı operasyonlar gibi İnformal Anarşist Federasyon’un (FAI) doğrudan eylemlerinin peşine düşerek anarşist mücadelenin bastırılmasını hedefliyor.

Soruşturma kapsamına alınan eylemler arasında 2005 Mayıs’ında Modena’daki göçmen gözaltı merkezi (CPT) müdürüne, Torino-San Salvario trafik polis merkezine ve Lecce polis şefine (FAI/Narodnaja Volja tarafından üstlenilmişti) bombalı paket gönderilmesi, Parma’daki İtalyan jandarması kışlasına yönelik saldırı (24 Ekim 2005, FAI/Cooperativa Artigiana Fuoco e Affini-occasionalmente spettacolare tarafından üstlenilmişti), Bolonya Belediye Başkanı Sergio Cofferati’ya bombalı paket gönderilmesi (2 Kasım 2005, FAI/Cooperativa Artigiana Fuoco e Affini-occasionalmente spettacolare tarafından üstlenilmişti), Fossano’daki jandarma eğitim kışlasına yönelik saldırı (2 Haziran 2006, FAI/RAT-Rivolta Anonima e Tremenda tarafından üstlenilmişti), Turin, Crocetta’daki saldırı, (7 Mart 2007, FAI/RAT tarafından üstlenilmişti) ve iki anarşistin çoktan hüküm giydiği 7 Mayıs 2012’de Adinolfi’nin yaralandığı saldırıya yardım ve yataklık yer alıyor.

Dedektifler soruşturma kapsamına tüm bu olayları dahil edebilmek için dil bilimcileri, elektronik ve dijital takibi devreye soktular.
Tutuklanan anarşist erkekler Ferrara’daki yüksek güvenlikli AS hapishanesine, kadın yoldaşlar ise Roma’daki Rebibbia hapishanesine nakledilecekler.

Kaynak: https://insurrectionnewsworldwide.com/2016/09/07/italy-30-searches-and-5-arrests-for-the-attacks-of-informal-anarchist-federation-fai/
Etiketler: , ,

Bir Yorum

  1. Pingback: İtalya: Bologna’da Jandarma Binasına Yönelik Saldırı Eylemi

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.