İsrail İşgal Güçleri 9 Günde 24 Filistinli’yi Öldürdü

Foto: Reuters

İşgalci İsrail hükümetinin uluslararası hukuku ihlal ederek Batı Şeria’daki yerleşimleri genişletmeye devam etmesine karşılık tırmanan şiddet olaylarında İsrail işgal güçleri 3 Ekim’den beri 24 Filistinli’yi öldürdü.

Bu sırada, Çocuklar İçin Savunma –Uluslararası sivil toplum örgütünün yöneticisi Ayed Abu Qtaish işgalci İsrail yönetiminin ‘askerlere ve yerleşimcilere Filistinli çocukları vurmaları için yeşil ışık yaktığını’ ifade etti.

Ramallah yakınındaki bir kontrol noktasında çıkan çatışmalarda Filistinli genç Ahmad Sharaka’nın  İsrail işgal ordusu tarafından başından vurulması ile ölü sayısı yükseldi.

Geçen hafta İsrail işgal kuvvetleri altı Filistinli’yi vurarak öldürmüştü.

Doğu Kudüs’te haftalardır süren Mescid-i Aksa protestolarının ardından Batı Şeria’daki yoğun çatışmalarda Pazar ile birlikte yedinci güne girildi.   İsrail yetkilisi El Cezire gazetesine eylemcileri bastırmak için çeşitli yöntemler kullanıldığını açıklamış ancak gerçek kurşun kullanıldığını reddetmişti.

Foto: Reuters

Buna karşılık Sharaka’nın getirildiği Ramallah’taki hastanenin yetkilisi El Cezire’ye, Sharaka’nın getirildiğinde boynunda gerçek bir kurşun yarası bulunduğunu ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ifade etti.  Aynı yetkili gerçek kurşun ile yaralanmış dört hasta daha kabul ettiklerini açıkladı.

Filistin Kızılay’ı İsrail işgal güçleri ile geçen çatışmalarda Pazar günü 332 Filistinli’nin yaralandığını rapor etti.

Yaklaşık 1.990 Filistinli Ekim ayının başından beri İsrail işgal güçleri tarafından kullanılan ses bombaları, plastik mermi ve gerçek kurşunlarla yaralandı.

Çeşitli uluslararası insan hakları örgütleri ise İsrail işgal güçlerini bilerek ve ayrım gözetmeksizin gözlemcilere ve eylemcilere ateş açmakla suçladı.

Kaynak: http://www.telesurtv.net/english/news/Israeli-Forces-Kill-24-Palestinians-in-Nine-Days-20151012-0002.html

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.