İspanya: Üniversite Harçlarına Karşı Yol Kesme Eylemleri Ve Öğrenci Grevi

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Haber: isyandan.org”

Barselona Üniversitesi meydanında öğrencilerin kurduğu barikat, 27 Şubat 2017

Pazartesi sabahı (27 Şubat) Barselona’nın farklı işlek arterlerinde sayıları 5 ile 10 öğrenciden oluşan gruplar yol keserek 2 Mart’taki öğrenci grevine çağrıda bulundular. Katalonya Öğrenci Sendikası (Sindicat d’Estudiants of the Països Catalans – SEPC ) üniversite öğrenim harçlarının %30 oranında düşürülmesini ve lisans üstü ile lisans öğrenim harçlarının eşitlenmesini talep ediyor. Grevi duyurmak hedefiyle yapılan yol kesme eylemi için Mobil Dünya Kongresi’nin (MWC) başladığı gün özellikle seçildi.

2 Mart Öğrenci grevi posteri, Katalonya Öğrenci Sendikası (Sindicat d’Estudiants of the Països Catalans – SEPC )

Yüzleri maskeli eylemciler önce Ronda Litoral otobanının çıkışını kestiler. Kısa bir süre sonra başka bir grup eylemci Avenida Diagonal bulvarının üniversite kampüsüne yakın olan kısmını trafiğe kapadı. Ardından Gran Via ile Ciutat de Granada caddelerinin kesiştiği kavşağı kesen öğrenci grubu en son olarak Gran Via üzerinde üniversite meydanı önünde lastikleri ateşe vererek barikat kurdu.

Peşpeşe dört farklı noktada yol kesen öğrenciler eylemi 2 Mart’taki öğrenci grevi için ‘ısınma turu’ olarak niteledi. Hükümetin 2014 yılında çıkardığı neoliberal eğitim reformlarını protesto eden öğrenciler son 3 yılda tam 23 kez ders boykotuna çıktı. Geçtiğimiz yılın Ekim ayında ise ülkenin 50 kentinde sokaklara çıkan binlerce öğrenci ‘İşçinin çocuğu da üniversiteye gidecek’ sloganları ile eğitimde fırsat eşitliği için yürüdü.**https://isyandan.org/diger/dunyadan-ogrenci-hareketleri-derlemesi//**

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.