Kuzey İrlandalı Cumhuriyetçi Daniel Dee Fennel tutuklandı

Açıklamalar Büyükşehir Ardoyne sakinleri kollektif sözcüsü Dee Fennell tarafından yapılmıştır...

Açıklamalar Büyükşehir Ardoyne sakinleri kollektif sözcüsü Dee Fennell tarafından yapılmıştır…

Önde gelen cumhuriyetçilerden Fennell Paskalya gününde yaptığı konuşma nedeniyle suçlandı ve geçtiğimiz akşam Kuzey İrlanda’da gözaltına alındı. PSNI (Kuzey İrlanda Polis Servisi)  Kuzey Belfast ve Lurgan’da bulunan evlerde arama yaptı. Paskalya gününde Fennell’in konuşmasını içeren video internette yayınlanmış fakat daha sonra kaldırılmıştı. Birlik (kraliyet) yanlıları Fennell’in tutuklanması için ihbarda bulunmuşlardı.

Cumhuriyetçi Fennel “1916 öncesinde silah kullanılması meşruydu” dedikten sonra 1916 Paskalya öncesi ve sonrasında silahların kullanımının “meşru” olduğunu da sözlerine eklemiş, “Mevcut bölgesel düzenleme –yasadışı işgal ve kendi kaderini tayin hakkının reddi-  dikkate alındığında 2015 yılında silahlı mücadele meşrudur, direnmenin bir biçimi olarak durmaktadır.” demişti.

Kuzey İrlanda Polisi  Fennel’in  21 Nisan 2015 Craigavon Suçüstü Mahkemesi’ne çıkarılacağını twitter hesabından duyurdu. The Guardian’da  Damien “Dee” Fennell’in   kefalet talep edilmediği için çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını yazdı.

Damien Fennell 1 Mayıs günü video bağlantısı aracılığıyla bulunduğu cezaevinden  yeniden ifade verecek.

Arkadaşları mahkeme önünde bayraklar açarak Fennell kararını protesto ettiler ve PSNI ile Britanya hükümetini yeni bir hapsetme yöntemi uygulayarak kişileri yargılama olmaksızın tutukladığı için suçladılar.

Haber: www.isyandan.org

Kaynaklar:
PSNI Twitter
http://www.theguardian.com/uk-news/2015/apr/21/irish-republican-remanded-custody-speech-supporting-armed-attacks

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.