İrlanda’da Polis Yeni İRA’ya Yönelik Operasyonları Artırdı

ira

Yeni İRA’nın 1916 Paskalya ayaklanmasının yıldönümünde yaptığı, mücadelenin sürdüğüne dair açıklamasından sonra alarma geçen İrlanda Polisi bir yol kontrolünde arama yaptığı bir minübüste patlayıcı buldu. Araçta bulunan iki kişi gözaltına alındı.

Üst düzey güvenlik görevlileri Yeni İRA’nın Kuzey İrlanda ve Birleşik Krallık topraklarında 24 Nisan Ayaklanmasının yıldönümünde saldırıya hazırlandıkları kaygısını taşıyorlar. Yeni örgütün şu anda çok daha güçlü bir durumda olduğunu da ekliyorlar.

Gözaltına alınanlardan biri 42 yaşında ve daha önce Sürekli IRA üyesi olduğu suçlamasıyla cezaevinde kaldı.

Yeni IRA, Belfast’ta cezaevi gardiyanı Adrian Ismay’ın cezalandırılması eylemi ile mücadeleyi yeniden başlattığını kamuoyuna ilan etmişti. Bu eylemden sonra yaptığı açıklama ile cezaevlerindeki yoldaşlarının yalnız olmadığını herkesin bilmesi gerektiğini ifade etmişti.
Bu hafta başında yapılan bir başka operasyonda Yeni İRA üst düzey isimlerinden olduğu iddia edilen iki kişi üzerilerindeki 10 bin avro ile gözaltına alındılar.
Son yıllarda Kuzey İrlanda’daki silahlı eylemlerde artış gözlemlenmektedir. Hayırlı Cuma anlaşmasına muhalif olan cumhuriyetçiler yeni bir hareket inşa ederek mücadeleyi yükseltmeyi hedeflemektedirler.
Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.