İrlanda: Sosyalist Cumhuriyetçiler Dublin’de Manchester Şehitleri İçin Ortak Anma Düzenledi

İrlandalı Sosyalist Cumhuriyetçiler Cephesi, Manchester Şehitlerinin** 1867 yılında İrlanda Cumhuriyetçi Kardeşliği adlı örgütün tutuklu iki liderinin kurtarılması eyleminde bir polisin ölmesi sonucu ölüm cezasına çarptırılan üç cumhuriyetçi/** 150. yıldönümünü kutlamak üzere Dublin’de toplandı. Cephe, İrlandalı Sosyalist Cumhuriyetçiler, Bağımsız İşçi Sendikası, 1916 Toplulukları, Saoradh, Derry James Connolly Kültürel Gençlik Grubu ve IRSP üyelerinden oluşuyordu.

Anma töreni için Phibsboro Alışveriş Merkezi’nde saat 14.00’de toplanılıp Glasnevin’deki Manchester Şehitler Anıtı’na geçildi. Manchester Şehitleri Anma Komitesi adına Glenda Guilfoyle ve Asgard 1916 Dublin Topluluğu başkanı Padraig Drummond tarafından anıta çiçek bırakıldı.

İrlanda’nın Ulusal Kurtuluş Mücadelesinde ölenlerin anıları için bir dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra Saoradh’dan Mark O’Reilly, 1867 Fenian Bildirisini coşkuyla okudu.  Manchester Şehitleri için ortak anma toplantısına katıldığı için herkese teşekkür edilerek anma bitirildi.

Kaynak: http://www.redspark.nu/en/national-liberation-struggle/manchester-martyrs-remembered-in-dublin/

İlgili Yazılar

  • 261 views
Hindistan: Kadın Çiftçiler Eylemde Ön Saflarda

54 yaşındaki çiftçi Ravinder Pal Kaur ilk defa Lohri zamanı (Pencap’taki ailesinin…

  • 260 views
Özbekistan: İşten Çıkarmalara Karşı Rafineri İşçileri Direnişte

Özbekistan’ın doğusunda bir petrol rafinerisindeki işten çıkarma planlarına karşı 10 Ocak’tan beri…