Hindistan’da Büyük Yol Kesme Eylemleri

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Kuzey Hindistan’ın Haryana eyaletinde yaşayan Jat toplumu Kongre tarafından kendilerine verilen ancak iktidardaki BJP tarafından veto edilen kota hakları için sokaklara döküldüler. Jat eylemcilerinin yol kesme eyleminden bir kare Jat eylemcilerini durdurmak için Haryana Eyaletine transf…”

Jat eylemcileri ile ordu arasındaki çatışmalardan bir kare

Son bir haftadır Jat toplumunun, kast yapısı nedeniyle ezilmiş olan halklara tanınan kota sistemine dahil edilme istemiyle gerçekleştirdiği protestolarda 12 kişi hayatını kaybetti, 150’den fazla insan yaralandı.**http://indianexpress.com/article/india/india-news-india/jat-reservation-agitation-haryana-live-updates-rohtak//**Kuzey Hindistan’ın Haryana eyaletinde yaşayan Jat toplumu Kongre tarafından kendilerine verilen ancak iktidardaki BJP tarafından veto edilen kota hakları için sokaklara döküldüler.

Jat eylemcilerinin yol kesme eyleminden bir kare

Jat eylemcilerini durdurmak için Haryana Eyaletine transfer edilen askeri birlikler

Günler süren yol kesme eylemleri 19 Şubat Cuma Günü Haryana Eyaletin’deki Gurgaon kentine sıçradı ve hayatı felç etti.**http://indianexpress.com/article/india/india-news-india/jat-agitation-spreads-to-gurgaon-as-protesters-block-major-roads//**Dahası protestocular başkent Yeni Delhi’yi besleyen su kanallarını bloke ettiler, şehirde su kesintileri yaşanırken suyun idareli kullanımı için okullar tatil edildi. Hükümet eylemcileri durdurması için orduyu devreye soktu, ‘gördüğün yerde vur’ emri alan binlerce askerden oluşan birlikler Haryana eyaletine transfer edildi. Hafta sonu bakanlar, Jat liderleri, polis şefi ve Milli Güvenlik Danışmanı ile yapılan toplantı sonucu BJP hükümeti geri adım attı ve kast yapılanmasında ezilmiş halklara tanınan kota sistemine Jat toplumunun da dahil edilmesini kabul etmek zorunda kaldı.

Kamu çalışanlarının Tirunelveli kentindeki yol kesme eylemlerinden bir kare

Kamu çalışanlarının Tirunelveli kentindeki yol kesme eylemlerinden bir kare

Geçtiğimiz hafta Hindistan büyük yol kesme eylemleriyle sarsıldı. Jat eylemcilerinin yanı sıra 16 Şubat Salı günü çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 2.000’in üzerinde kamu çalışanı Hindistan’ın Tamil Nadu eyaletindeki Tirunelveli kentinin farklı bölgelerinde hükümetin neo-liberal uygulamalarına ve kemer sıkma politikalarına karşı yol kesme eylemine (raasta roko) giriştiler.**http://www.thehindu.com/news/national/tamil-nadu/striking-government-staff-block-roads-arrested/article8247113.ece/**Eylemlerler sırasında 2.199’u kadın olmak üzere tam 2.425 kişi gözaltına alındı. Eylemcilerin tümünün aynı günün akşamında serbest bırakıldığı bildirildi.

Haber: İsyandan.Org

Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.