Hindistan: Solcu Baba Komünizm, Sosyalizm ve Leninizm Adlı Oğullarıyla Gurur Duyuyor

hindistan

Çok uzun bir süreden beri Hindistan Komünist Partisi üyesi olan Mohan komünist köklerine  bağlılığından dolayı üç çocuğuna Komünizm, Leninizm ve Sosyalizm isimlerini koydu.

Çocukları ailenin komünist mirasından onur duyuyorlar. “Bu adlarla kötü bir çocukluk geçirmediklerini, babalarının seçim kampanyalarında sadece fazladan şekerleme aldıklarını” söylüyorlar.

24 yaşındaki avukat olan Komünizm “ilk işini mülakatı yapan kişinin adından büyülenmesi ile elde ettiğini” söylüyor.

Komünizm “Bazen isimlerimizin anlamını bilip bilmediğimiz hakkında bizi sıkıştırıyorlar ” dedikten sonra “komünizmin anlamını bildiğimi söyleyip kesip atıyorum” diye ekliyor.

Komünizm ayrıca “Bir kısım insan da bana komünizmin öldüğünü söylüyor, onlara da ‘bu konu hakkında bilgim yok ama en azından benim adımda yaşadığını biliyorum’ diye cevap veriyorum,” diyor.

Sosyalizm de benzer şeyleri söylüyor. İsminden dolayı lisede herhangi bir pişmanlık duymadığını söylüyor. “Bana sosyalizm hakkında bir şeyler bilip bilmediğimi sordukları zaman bilmiyorum” diye cevap veriyordum.

Komünist bir aile geleneğinden gelen baba ilk kez seçim sürecinde aday oluyor. Kampanyayı oğullarıyla birlikte şevkle sürdürüyor. Mohan “çocuklarının isimlerinden dolayı politikaya girmelerinin gerekli olduğunu, isimlerinin politika yaparken kendilerine çok faydalı olacağını” söylüyor.

Kaynak: http://www.thenewsminute.com/article/meet-communism-leninism-and-socialism-sons-proud-leftist-father-contesting-tn-polls-42163
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.