Hindistan: MCPM Hindistan Ordusu Kampına Baskın Düzenledi

4 – 5 Şubat tarihleri ​​arasında Imphal East içindeki Sagolmang köyünde bulunan işgalci Hindistan Ordusu kampına düzenlenen baskını Manipur Maoist Komünist Partisi (MCPM) olarak üstleniyoruz. Baskına katılan birlikler hiçbir kayıp vermeden üstlerine çekildiler ve bir sonraki görevleri için hazır beklemektedirler.

Yakın zamanda aşağılık katiller olan Devletin Silahlı Kuvvetleri SOO tarafından iki işçinin korkakça öldürülmesi MCPM tarafından hafife alınmadı ve bu akbabaları derhal avlamak için bir birlik kurularak gönderildi. Birisi Yoldaş Achanglen Meetei ve diğer ikisi sırasıyla Yeni Halk Milisleri Yardımcı komutanları tarafından yönetilen üç arama-yok etme birimi en kısa zamanda verilen görevi tamamlamak üzere harekete geçti.

Yoldaş Sameirang Meetei liderliğindeki bir birim katillerle temas kurdu ve neredeyse onları öldürmek üzereyken, katiller dövülmüş bir halde kaçarak Sagolmang’da bulunan işgal kuvvetleri kampına sığındılar. İşgal kuvvetlerinin bu katillere (Muivah’nın savurgan Nagas’ıda dahil diğer SOO gruplarına) sağladığı koruyucu kalkan, aslında vatanımızın, hukuk devletinin ve düzeninin dağılmasının arkasında kimlerin olduğunu açıkça gösteriyor.

Katilleri soğukkanlı bir biçimde takip eden özel birlik kendisini onlara koruma kalkanı sağlayan nüfuzlu bölgedeki kampta buldu. Kamp beton duvarlarla, dikenli tellerle ve farklı stratejik noktalarda yükselen nöbetçi kuleleriyle korunuyordu.

Birimimiz kararlı bir şekilde iki gruba ayrıldı ve bir grup kampın sınırlarını geçerek katilleri takip edip onları oyalarken, diğer grup herhangi bir saldırı durumunda güvenlik almak için geride kaldı. Katiller ve koruyucuları, böylesi cesur saldırının cüretkârlığının şaşkınlığıyla, neredeyse görünmez olarak kendisini kamufle etmiş birlik savaşçılarımızı görmek için projektörleri yakıp söndürmeye başladılar. Kampta hiçbir hareket olmasa da birliğimizdeki savaşçıları bulmak için uğraştıklarını sadece yüksekten atıp tutmalarından anlayabiliyorduk.

Arama ve yok etme birimi fark edilmeyi beklemediği için, düşmanları bir kaç saat oyaladıktan sonra çekilmemiz çok talihsiz oldu. Kampı kuşattığımızda ve onların elini kolunu bağladığımızda düşman herhangi bir harekette veya misilleme ateşinde bulunamadı.

Görev başarılı değildi ama MCPM bu aşağılık katillere açık bir mesaj gönderdi. Herhangi bir işçiyi öldürecek cesaret göstermelerinin veya yaklaşık 3 bin yıldır bölgede süren yaşamı tehlikeye atacak herhangi bir fiile kalkışmalarının affedilmeyeceğini, onları kendi gölgeleri gibi takip edeceklerini, avlayacaklarını ve öldüreceklerini gösterdi.

Düşmanları oyalayan MCPM birimi, düşmanın takviye kuvvetlerini ortadan kaldırmak için tüm savaşçılarıyla bütün hazırlıkları tamamladı. MCPM birliğinin, bariyerlerin arkasına saklanan bir düşmana karşı büyük bir cesaretle  ‘cerrahi darbe’ olarak adlandırılan operasyonun nasıl yapılması gerektiğini öğrendiği bir gece oldu. Onlar, Hayalet Birliği olduğumuzu ve yaptıkları şeyin en son yapabilecekleri şey olduğunu muhtemelen biliyorlardı.

Halkımıza, Manipur Maoist’in daima halkın ve işçilerin yanında olacağını, son nefesimizi verene kadar verdiğimiz bu sözü tutacağımızı ilan ediyoruz. Ayrıca 2016’nın başından beri bu SOO gruplarının, onları koruyanlarının ve halk düşmanlarının peşinden gidiyoruz. Eylemdeki geri çekiliş korkak bir geri çekilme değildi, halkımıza karşı herhangi bir zarar gelmemesi ve birliğimizde meydana gelebilecek aptalca bir kaybı önlemek amacıyla taktiksel bir geri çekilişti. Halkımız, düşmanlarımızın bizim bölgelerimize yerleştiğini, halka ve bölge sakinleri olarak bizlere karşı kesin bir saldırı, pek çok can ve mal kaybına neden olacak istemediğimiz toplumsal kırılmalara yol açacaklarını şimdi daha iyi biliyorlar. Biz böyle bir görevi sakince yürütüyor olabiliriz ancak adalet sunmak için daima ön planda olacağız. Bu gecikebilir ama asla affetmeyeceğiz.

MCPM, Marksizmin ve Leninizmin öğretilerine sadık kalarak, eski yoldaş Hicam Irabot’un yolunu izleyerek, kişisel fayda elde etmeksizin halk için halkla hareket edeceğini taahhüt ediyor ve Manipur’daki halka olan bağlılığının altını bir kez daha çiziyor.

Kaynak: http://www.redspark.nu/en/peoples-war/mcpm-about-the-raid-on-the-indian-army-camp-on-the-night-of-4-5th-february/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.