Hindistan: Köylüler Boksit Madenciliğine Karşı Silahlı Mücadeleye Hazır

hindistan

Mevcut politik partilerin liderliklerine muhalefet ve öfke giderek artıyor. Erkekler, kadınlar ve gençler direndikleri takdirde boksit madenciliğine geçit vermeyeceklerini çok iyi biliyorlar.

Jerrila ve Chintapalli Orman Koruma alanlarında yaşayan 8.000 kabile madencilikten doğrudan etkilenecek. Hükümet orman topraklarını koruma alanından çıkarıp, silahlarını bu bölgede yaşayanlara doğrultmuştur.  Bölgede yaşayan kadınlar ve erkekler hükümetin bölgeden çekilmesi çağrısı yapıyorlar.

Bölgede yaşayan gençler ve kadınlar ne kadar ciddi olduklarını göstermek için kamuoyuna açık düzenlenen toplantıya, geleneksel silahlarıyla katılarak “Boksit madeninin çıkarılmasına ilişkin herhangi bir girişimin silahlı muhalefetle karşılanacağını” kamuoyuna ilan ettiler.

Toplantıda konuşan yaşlı bir kabile üyesi olan Chinna Abbbai “Madencilik girişimleri yeni değil, Hükümet bu bölgeyi sömürmek istiyor. Onların bu dağlara gelmesine izin vermeyeceğiz,” dedi.

Jerrila’da yaşayan Korra Ganjibabu “Mevcut politik liderler kabilelerin çıkarlarının korunması ile ilgilenmiyorlar. Onlar sadece kamu tüketimi için gerekli açıklamalarını yapıyorlar. Onlara güvenmiyoruz,” dedi.

Boksit madenciliği Khond, Nooka Dora, Bagata ve Manne Dora gibi Adivasi kabilelerinin yerlerinden edilmesi ile sonuçlanacak. Bu kabilelerden bazıları özellikle “Korunması Gereken Kabile Toplulukları” olarak tanımlanıyorlar.

Kaynak: http://www.thehindu.com/news/cities/Visakhapatnam/ready-for-armed-struggle-against-bauxite-mining/article7867803.ece sitesinden özetlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.