Hindistan: Kızıl Tehdit, Odisha ve Jharkand’ta ‘Kritik Boşluklar’

maoist_151

Maoistler yeniden toparlanma stratejileri gereği, güvenlik güçlerinin denetleyemediği, “kritik boşluklar” olarak tanımladıkları,  kendileri için daha güvenli bölgeler olan  Jharkand’ın Batı Singhbhum ilçesi ve bu ilçeye sınır olan  Odisha’nın  Sundargarh ve Keonjhar ilçelerinde yeniden örgütlenme faaliyetlerini arttırdılar.

Maoistlerin bu stratejisine karşı iki eyaletin güvenlik güçleri de yeniden düzenleniyor. Güvenilir yerel kaynaklar “Maoistler’in güvenlik güçlerinin uğramadığı yeni orman yollarını kullanarak hareket kabiliyetlerini arttırdıklarını” söylüyorlar.

Son üç yıl içinde yasaklanmış olan Doğu Bölge Bürosu Odisa’daki yoğun güvenlik güçleri nedeniyle işlevsiz kalmıştı. Ancak Jharkand’da devam eden Panchayat (Seçilmiş Köy Konseyleri) seçimlerinin yaratığı politik atmosferde Maoistler faaliyetlerini yoğunlaştırdılar. Rouekela polisi ile uzun bir aradan sonra ilk defa  çıkan çatışmada iki Maoist hayatını kaybetti.

Chandiposh polis bölgesinde yapılan kombine operasyonlar sırasında tasfiye edilmiş bir Maoist kampı bulundu.

Bu kaynaktan özetlenerek cevrilmistir: http://www.newindianexpress.com/states/odisha/Red-Threat-Odisha-Jharkhand-to-Plug-Critical-Gaps/2015/11/29/article3152289.ece

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.