Hindistan: Kerala Sol Demokratik Cephe Eyalet Hükümeti Merkezi Hükümete Karşı Yürüyor

Hindistan’da komünistlerin öncülüğündeki Sol Cephe Eyalet Hükümeti Hindu Milliyetçisi BJP merkezi hükümetinin halk karşıtı politikalarına ve nefret pratiklerine karşı 2 hafta sürecek olan bir yürüyüş başlattı. Ekim ayı başında BJP Başkanı Amit Shah’ın Eyalet hükümetine yönelik yapmış olduğu Hinduizm için kutsal olan yerleri gezme yürüyüşü sonrasında Eyalet Hükümeti yöneltilen eleştirilere bütün eyaleti kapsayan bir yürüyüş sonucunda halkı bilgilendirme eylemi ile cevap verdi.

Hindistan Komünist Partisi (Marksist) “Bu yürüyüşün merkezi hükümetin eyalet hükümetine yönelik başlatmış olduğu Dezenformasyon Kampanyası’na verilmiş bir cevap olacağını” söylüyor.

Merkezi BJP hükümetinin eyalet yönetimine karşı sürdürdüğü Sol Demokratik Cephe Hükümeti’nin eyalette bir şey yapmadığına ilişkin söylemlerine karşı “Kerala Eyalet Hükümeti’nin  halk yararına yaptığı uygulamaları yapabilen bir tane BJP Eyalet Hükümeti gösterin” diyerek merkezi hükümetin restinin görüleceğini ifade etti ve “Merkezi Mori hükümetinin ‘dizginsiz piyasa radikalizmi’, oteriterliği, ‘azınlık nefretine dayalı dar kafalılığı’ tüm Hindistan çapında yenilgiye uğradı. Herkes Kerala’da okuma-yazma bilme oranının, ortalama yaşam süresinin, okullaşma oranının ve çocuk ölüm oranlarının Birinci Dünya ile eşit olduğunu bilir.  Kerala Sol Demokratik Cephe Hükümeti’nin, BJP ve paramiliter güçleri RSS’den öğrenecek hiçbir şeyleri yoktur” diyerek devam etti.

HKP(Marksist)’in öncülük ettiği Sol Demokratik Cephe Hükümeti % 93,9 okuma-yazma bilme oranı, 77 yıl ortalama ömür ve  2015 yılında 0,712 ile en iyi İnsani Gelişme İndeksi puanını yakaladı.

Kaynak: https://www.telesurtv.net/english/news/India-Keralas-Communist-led-Government-Begins-Two-Week-March-to-Counter-Modis-Anti-People-Policies-20171021-0020.html linkinden yararlanılarak özetlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.