Hindistan: İşkenceyle Ölüme Karşı Büyük Protesto

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“ etrafı barikatlarla kordona alındı ve grupta bulunan tüm insanlar gözaltına alındılar; görevli ve protestocular lathilerle”

3

Warangal’deki iki üst düzey Maoistin  işkenceyle öldürülmesi ve çatışmada öldürüldüler açıklaması yapılması üzerine 372 kurum tarafından Sunderaiyyah Vignana Kendram’dan Meclise, kitlesel baskıları protesto yürüyüşü düzenlendi. Öldürülen kadın yoldaşın vücudunda aynı zamanda cinsel şiddete maruz kaldığını gösteren izler mevcuttu. Devrimci Yazarlar Birliği Sekreteri Varalakshmi yürüyüşten önceki öğleden sonra evine baskın yapılarak gözaltına alındı. Demokratik Öğrenci Birliği ve Telangana Vidyarthi Sangathan’ın Öğrencileri Osmania Üniversitesi’nde Chalo Meclisi Yürüyüşü kampanyası düzenledikleri için Yürüyüş’ten önceki gece gözaltına alındılar. Yürüyüş’ün olduğu sabahta pek çok kişinin evi basılarak gözaltına alındı.

4

Haydarabad’a gitmek için tren ve otobüs istasyonlarında binlerce kişi toplandı. Dharnanın **Oturma eylemi/** etrafı barikatlarla kordona alındı ve grupta bulunan tüm insanlar gözaltına alındılar; görevli ve protestocular lathilerle **Hindistan’da polis tarafından silah olarak kullanılan uzun ve ağır bambu sopa/** polis kamyonunda acımasızca dövülerek dayak yediler. Gözaltı saldırısından muaf olan sadece 4 kişi vardı: Dr. Haragopal, polis gözaltına alınması için kesin talimat aldıklarını söylemesine ve gözaltı talimatı olmasına rağmen; Kodand Ram ve eyalet olma yolunda ilerleyen Telangana’nın tanınmış diğer iki eylemcisi gayri resmi olarak muhafaza altına alındı ama resmi olarak gözaltında değillerdi. Telangana’yı eyalet yapma hareketi ile ilgili herkesin kınadığı işkenceyle öldürerek çatışmada öldü açıklaması karşısında yapılan gözaltı operasyonu KCR hükümetinin kendi imajını kurtarmak için yaptığı akıllı bir girişim oldu. Sivil Özgürlükler Komitesi eyalet çapında toplamda 15.000 kişinin gözaltına alındığını tahmin ediyor.

5

Gözaltına alınanlar akşam geç saatlerde serbest bırakıldılar. Com Mahesh adlı bir kişi ise serbest bırakıldıktan sonra tekrar gözaltına alınıp şehrin etrafında 3 saat sürüklenmiş, yol boyunca gözdağı verildikten sonra başka bir yere götürülüp  çatışma süsü verilerek öldürülmüş. Bir çok kişi hedef gösterildi ve ayrıştırılarak hapsedildi. CPI, CPM ve diğer örgütlerin kimi üyelerinin tutuklandığı bu ağır dharna içinde, radikal solun ileri gelenleri ile diğer kadrolara muamelede açık bir fark yoktu. Basının büyük bir bölümü, Telangana’nın yakıcı, çiftçi intiharları sorunu ile birlikte, bu baskıların ‘Bangara Telangana’ – Altın Telangana – imajına zarar vererek, KCR hükümetinin güvenilirliğinin ağır hasar gördüğünü söylüyorlar.

Haber: Bittu
Kaynak: http://www.signalfire.org/2015/10/03/peoples-war-in-india-clippings-3102015/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.