Hindistan: HKP(Maoist)’ten Odisha’da Halk Grevi

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“), Odisha Eyaleti’nin beş bölgesini felce uğrattı. Halk grevi Kunduli’daki küçük bir kıza toplu tecavüz sanıklarının derhal tutuklanması, aşiret kadınlarına yönelik şiddetin sona erdirilmesi ve Mahanadi alanına çözüm bulunması amacıyla yapıldı. Eyaletin beş bölge…”

Hindistan Komünist Partisi (Maoist) tarafından yapılan halk grevi (Bandh** Hindistan ve Nepal gibi Güney Asya ülkelerinde siyasi eylemcilerin kullandığı bir protesto şeklidir. Genel grev genel direnişe denk düşen bir eylemlilik biçimidir. Halk grevi olarak çevrilmiştir. /**), Odisha Eyaleti’nin beş bölgesini felce uğrattı.

Halk grevi Kunduli’daki küçük bir kıza toplu tecavüz sanıklarının derhal tutuklanması, aşiret kadınlarına yönelik şiddetin sona erdirilmesi ve Mahanadi alanına çözüm bulunması amacıyla yapıldı. Eyaletin beş bölgesinde yapılan halk grevi nedeniyle trafik killitlendi.

Kandhamal ve Kalahandi bölgelerinin sınırında bulunan Lahidi köyünden Mohan Majhi 21 Ekim’de, Hindistan Komünist Partisi (Maoist) tarafından karşı devrimci faaliyetlerinden dolayı  ölüm cezası ile cezalandırıldı

Chhattisgarh’da 20 Ekim’de Datewade- Kamaloor tren istasyonu yakınlarında gerçekleşen demiryolu teçhizatı ve inşaat makinalarının imha edilmesi eylemini PLGA (Halk Kurtuluş Gerilla Ordusu) üstlendi.

Kaynak: http://www.redspark.nu/en/peoples-war/india/successful-bandh-odisha/ linkinden yararlanılarak düzenlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.