Hindistan: HKP(Maoist) Bihar’da Polis Karakolu İnşaatını İmha Etti.

HKP (Maoist) Bihar şehrinin Gaya bölgesinde, yerel halkın polis karakoluna dönüştürüleceğini düşündüğü  bir köyde yenilenen iki binayı zaman ayarlı bombayla imha etti.

Polis “HKP (Maoist) gerillalarının Patna’nın güneyine 100 km uzaklıktaki Gaya bölgesinin Dhangai köyündeki Barachatti polis merkezine baskın düzenleyerek dinamitle iki binayı havaya uçurduğunu, polisin karakolda tuzak kurma planına karşı da gerillaların oldukça temkinli davrandıklarını” söyledi.

Bölgede yoğun sel nedeniyle ulaşımın aksaması ve bölgenin merkeze uzak olmasından dolayı takviye polis güçleri ertesi gün olay yerine ulaşabildiler.

Yerel polis yetkilisi “Toplantı salonu daha önceden restore edilmişti ama polis merkezinin bir bölümü olması konusunda somut bir plan yoktu. Köylülerin askeri karargahın bölgeye gelmesinden şüphelenmesi Maoistleri tedirgin etmiş olabilir” dedi.

Bu sırada polis, merkezi güçlerle işbirliği halinde Maoistlere karşı Jharkhand sınırından Barachatti’ye yakın olan ormanlarda ve tepelerde büyük bir operasyon başlattı.

Kaynak: http://www.redspark.nu/en/peoples-war/india/cadre-of-cpi-maoist-demolish-new-police-station-under-construction-in-bihar-state/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.