Hayvan Hakları Grupları Tazı Yarışlarını Protesto Etti

Florida'da tazı protestosu

Florida’da tazı protestosu

Sarasota Köpek Kulubesi Kulübü sürücüleri, tazı yarışlarının başladığı ilk hafta sonunda “Tecavüzün zevki” ve “Kornacı 4 tazı” gibi ifadelerle ve tezahüratlarla karşılanıyor.

Tazı yarışlarına karşı meydan okuyan protestocular oradan geçen arabalardan küçük bir zafer kornası duyuyorlar.

Gönüllü Tucker Northup, “Bu bize birazcık moral desteği oluyor. İnsanların bu konu üzerinde düşünmeye başlamalarını sağladığımızı bilmek veya düşündüğünü görmek iyi hissettiriyor,” diyor.

Carolyn Repeta, 20 yılı aşkın bir süredir, köpek kulübesi kulübü dışında, hafta sonu açılışı yapılan bu yarışları düzenliyordu.

Hayvanları Savunan yerel Sarasota grubunun etkinlik koordinatörü, “Bir milyondan fazla köpek bu kan sporu için imha edildi ve onlar için zaman tükendi,” diyor.

Grey2k Örgütüne göre, ülkede izlenen 21 köpekten geriye kalan 12’si Florida’da bulunabilir.

Onlar Sarasota’daki yarışlara düzenli katılan 89 tazıdan 8’ine geçen yıl ötenazi yapıldığının tespit edildiğini söylüyorlar.

Grey2K gönüllüsü Kelly Driscoll, “Tazıların başına gelenlerin zalimce ve insanlık dışı olduğunu ve durdurulması gerektiğini, tüm ülke genelinde bu uygulamayı bitirecek yasayı geçirmek için gerçekten sıkı çalıştıklarını,” söylüyor.

Yarış direktörü Tom Bowersox aynı fikirde olmadıklarını belirterek, köpek kulübesi kulübünün köpeklerinin havadar kutularda ve her zaman nöbetçi bir sağlık personelinin bulunduğu temiz tesislerde, sitede, son derece konforlu bir yaşam sürdüklerini söylüyor.

Bowersox  “Onların bizimki gibi bir tesise sahip olmadıklarından neredeyse % 75 – 80 eminim ve aslında farklı gruplar tarafından anlatılan bu söylentilere son vermeleri gerektiğini düşünüyorum,” dedi.

Bu konu Tallahassee tarafından da gündeme alındı.

Son oturumda köpek yarışları konusuyla ilgili iki yasa taslağı sunuldu. Birincisi, tazı koşturan ve kumarın farklı biçimlerini barındıran tesisler için yasal gereklilikleri içeren mevcut yasanın lağvedilmesi idi. Diğeri ise köpek kulübesi kulüplerinden sadece tazıların ölmesi halinde değil yaralanması durumunda da rapor talep edilmesi idi.

Driscoll “Biz sadece insanları eğitmek istiyoruz. Bizim verdiğimiz yasa taslakları oylanacağı zaman, belki insanlar; hey ben bu insanları hatırlıyorum, onlara oy vermeye gidiyorum diyecekler,” diyor.

Bowersox gelecekte yasal düzenlemeler yapılsa bile ve hatta altı aylık sezon koşularının, yarışların sayısı düşürülse de tazı yarışlarının devam edeceğini ve takip edilmesi gerektiğini söylüyor.

Kaynak: http://www.mysuncoast.com/news/local/animal-rights-groups-protest-opening-weekend-of-greyhound-races/article_74582b5e-85a1-11e5-bc89-376af1481638.html

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.