Güney Afrika: Birleşik Cephe Yerel Seçimlerden Önce Oluşturulmalı

numsa

Güney Afrika Metal İşçileri Ulusal Sendikası (NUMSA) Birleşik Cephe’nin yerel seçimlerden önce kurulması gerektiğini kamuoyuna açıkladı.

NUMSA, henüz politik bir parti kurulmadığını, gerçekleştirilecek bir işçi zirvesinden sonra bağımsız adaylarla seçime girileceğini söyledi.

2013’te ANC ile ilişkilerini kestikten bir yıl sonra Güney Afrika Sendikalar Kongresi (COSATU)’dan ihraç edilen NUMSA yerel seçimlerde Afrika Ulusal Kongresi (ANC)’yi bozguna uğratmayı hedefliyor. Bu yıl yapılacak olan seçimlerde ANC’yi yenme arzularını koruyan NUMSA’nın Genel Sekreteri İrwin Jim, “Acil olarak bir politik parti kurmaları gerektiğini” söyledikten sonra “Bizim için acil olan görev işçi sınıfının bilinç düzeyini yükseltmek için politik bir hat inşa etmektir” dedi. Henüz karar vermediklerini ama kurulacak partinin Birleşik Cephe bileşenleri tarafından destekleneceğini belirtti.

İrwin Jim, “Birleşik Cephe’yi kristalize etmek için çok yoğun biçimde uğraşıyoruz. Birleşik Cephe adaylarını desteklemememiz için herhangi bir neden görünmüyor ama yapacaklarımızı ve maddi destek alıp almayacağımızı daha sonra kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

Birleşik Cephe NUMSA’nın güçlü bir desteğe sahip olduğu Port Elizabeth’te Demokratik İttifak (DA),  Afrika Ulusal Kongresi (ANC) ve Ekonomik Özgürlük Savaşçıları (EFF)’nin olası rakibi olarak görünüyor.

Kaynak: http://ewn.co.za/2016/01/19/Numsa-United-Front-structures-registered-to-contest-local-elections

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.