Fransa: Öğrenciler İş Reformunu Protesto Etmek İçin Yine Sokaklardaydı

Öğrenciler iş reformunu protesto etmek için 17 Mart’ta Paris’te ve daha birçok başka şehirde sokağa çıktılar. Polis protestolara göz yaşartıcı gaz ile saldırdı ve en az üç göstericiyi tutukladı. Göstericiler ise polise havai fişek ile karşılık verdiler.

İş reformuna karşı Fransız lise öğrencilerinin yürüyüşünden bir kare, Marsilya, 17 Mart 2016 | Foto: © Jean-Paul Pelissier / Reuters

Le Parisien’nin haberine göre Paris’te  Place de la République önünde toplanan göstericiler Place d’Italie yönünde yürüyüşe geçtiler.

Paris’teki iş reformuna karşı gerçekleştirilen öğrenci protestolarından bir kare, 17 Mart 2016 | Foto: @Laura_Daniel_

Le Figaro gazetesine konuşan 17 yaşındaki bir gösterici protestonun amacını ‘gençliği küçümseyen hükümete karşı direnmek’ olarak özetledi. Başka bir öğrenci ise L’obs gazetesine ‘devamlı işverenlerin taleplerine boyun eğmemiz beklenemez’ diye konuştu.

Protestolar Facebook üzerinde ‘Loi travail : non, merci’ (İş Reformu: Hayır, teşekkürler) isimli bir grup tarafından örgütleniyor. Protestolar Paris’ten ülkenin dört bir yanına sıçradı. Clermont Ferrand, Tours, Chalons ,Poitiers ve Marsilya’daki gösterilerde çekilmiş fotoğraflar sosyal medyada dolaşmaya başladı. Rennes şehrinde ise göstericiler tren istasyonunu kapattılar.

Kaynak: https://www.rt.com/news/335947-paris-protest-labr-reform/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.