Fransa: Enerji Şirketine Ait 20 Araç Ateşe Verildi

ENEDİS elektrik şirketine ait park halindeki 20 araç anonim bir kadın grubu olan People Against Linky Meters (DECCLIN) tarafından ateşe verildi. Grup, otoparkın duvarlarına “LİNKY, Burayı Hemen Terk Et!” sloganı yazıp bir gazeteye gönderdikleri bildiri ile eylemi üstlendi.

1

DECCLİN yayımladığı bildiride ENEDİS’in kullandığı “akıllı” sayaçlara karşı duyarsızlıklarını sürdüren resmi yetkilileri uyarmak için bu eylemin yapıldığını söyledi. ENEDİS dünyanın başka yerlerinde de, evlerin içine yerleştirdiği akıllı sayaçlarla, uzaktan okuma yaparak, eve girmeden sayaçları kontrol edebiliyor. Bu sayaçlar elektriğe duyarlı olan insanlarda sağlık sorunlarına neden olurken, kanser oluşumu için de potansiyel risk taşıyor. Şirket ayrıca insanların evlerindeki faaliyetleri ile ilgili çok geniş bir veriye ulaşma olanağı elde ediyor.

4

ENEDİS 2016 Mayıs ayında yine hedef alınmış ve 12 araç ateşe verilmişti.

DECCLIN,
Des Élus Contre les Compteurs LINky
(People Against Linky Meters)

Kaynak: https://insurrectionnewsworldwide.com/2017/10/25/limoges-france-arson-attack-targeting-energy-company-enedis-destroys-20-vehicles/ linkinden yaralanılarak özetlenmiştir.

Bir Yorum

  1. Pingback: Fransa'da ENEDİS Şirketinin 20 Aracı Kadınlar Tarafından Ateşe Verildi - Medyan Haber

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.